medroksiprogesteroni käyttötarkoituksiin, annostus & sivuvaikutukset

Mikä on medroksiprogesteroni?

Medroxyprogesterone hoidetaan tiloja, kuten poissa tai epäsäännölliset kuukautiset, tai epänormaali kohdun verenvuotoa. Medroxyprogesterone käytetään myös pienentää riskiä kohdun limakalvon liikakasvun (tila, joka voi johtaa kohdun syöpä) ottaen estrogeenit.

Medroxyprogesterone käytetään myös estämään overgrowth kohdun limakalvo postmenopausaalisilla naisilla, jotka saavat estrogeeni hormonikorvaushoitoa.

Sinun ei tule käyttää medroksiprogestero- jos olet raskaana, tai jos sinulla on maksasairaus, hormoni liittyvät syövän, kuten rinta- tai kohtusyöpä, historia aivohalvaus tai veritulppa, tai epänormaali verenvuoto emättimestä, jota ei ole tarkistanut lääkäri.

Tärkeää tietoa

Medroxyprogesterone ei tulisi käyttää estää sydänsairauksia, aivohalvaus, tai dementia. Tämä lääke saattaa jopa lisätä riskiä kehittää näitä ehtoja. Pitkäaikainen käyttö medroksiprogesteroniase- saattaa lisätä riskiä sairastua rintasyöpään, sydänkohtaus, aivohalvaus tai veren hyytymistä. Keskustele lääkärin kanssa yksilöllisen riskin.

Medroxyprogesterone voi aiheuttaa sikiövaurioita. Älä käytä, jos tätä lääkettä raskauden aikana. Kerro lääkärille heti, jos tulet raskaaksi hoidon aikana.

Et saa käyttää tätä lääkettä, jos olet allerginen Medroxyprogesterone, tai jos

epänormaali verenvuoto emättimestä, jota ei ole diagnosoitu

Ennen lääkkeen

hormoni liittyvät syövän, kuten rinta- tai kohtusyöpä

maksasairaus; tai

historia aivohalvaus tai veren hyytymistä.

Varmistaaksesi medroksiprogestero- on turvallinen, kerro lääkärille, jos olet

sydänsairaus, sydämen vajaatoiminta, äskettäinen aivohalvaus tai sydäninfarkti

korkea verenpaine

korkea kolesteroli tai triglyseridit

alhainen veren kalsiumpitoisuuden

vaikea lantiokipu

Viime keskenmenon tai abortin

epilepsia

astma

migreeni päänsärkyä

kilpirauhasen

munuaissairaus

diabetes; tai

lupus.

Medroxyprogesterone saattaa lisätä riskiä sairastua tila, joka voi johtaa kohdun syöpään. Auttaakseen pienentää tätä riskiä, ​​lääkäri voi määrätä keltarauhashormonia voit ottaa kanssa medroksiprogesteroni. Ilmoita kaikista epätavallisista verenvuoto emättimestä heti.

Medroxyprogesterone voivat kulkeutua rintamaitoon ja voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Kerro lääkärille, jos imetät lasta.

Miten minun pitäisi ottaa medroksiprogesteroniase-?

Medroxyprogesterone ei estä sydänsairauksia, rintasyöpä, tai dementia, ja saattaa jopa lisätä riskiä sairastua näitä ehtoja postmenopausaalisilla naisilla. Medroxyprogesterone voi myös lisätä riskiä kohdun tai munasarjasyövän joillakin naisilla. Pitkäaikainen hoito estrogeenien ja progestiinien (esim medroksiprogeste-) saattavat myös lisätä riskiä sydänkohtaus, veritulppa tai aivohalvaus.

Keskustele lääkärin kanssa erityisistä riskeistä ja hyödyistä lääkkeen, varsinkin jos tupakoit tai ylipainoinen. Lääkärin tulisi tarkistaa edistymistä säännöllisesti (joka 3. 6 kk), onko sinun pitäisi jatkaa tätä hoitoa.

Toteutettava medroksiprogesteroni täsmälleen lääkärin määräyksen mukaisesti. Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääkemääräystä etiketissä. Älä ota tätä lääkettä suurempia tai pienempiä määriä tai pidempään kuin suositeltu.

Medroxyprogesterone annetaan yleensä vain muutaman päivän peräkkäin kuukausittain. Voit joutua aloittamaan lääkityksen tiettynä päivänä kuukautiskierron mukaan, miksi käytät medroksiprogesteroni. Noudata lääkärin ohjeita.

On säännöllinen fyysinen tentit ja itse tutkia rintasi kokkareita kuukausittain käyttäessäsi medroksiprogesteroni.

Tämä lääke voi aiheuttaa voit olla epätavallisia tuloksia tiettyjen lääketieteellisten kokeiden. Kerro mitään lääkäri, joka käsittelee voit, että käytät medroksiprogesteroni.

Säilytä huoneenlämmössä kosteudelta ja kuumuudelta.

Ota unohtunut annos heti kun muistat. Jätä unohtunut annos, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos. Älä ota ylimääräisiä lääketieteen muodostavat Vastaamaton annos.

Vältä tupakointia, kun käytät tätä lääkettä. Tupakointi lisää huomattavasti riskiä verihyytymiä.

Tämä lääke voi kulkeutua kehon nesteiden (esimerkiksi virtsa, ulosteet, oksentaa). Hoitajien on kumikäsineitä taas siivota potilaan kehon nesteiden, käsittelyä saastuneen roskat tai pyykkiä tai vaippojen. Pese kädet ennen ja jälkeen käsineiden riisumisen. Pese likaantuneet vaatteet ja lakanat erillään muusta pyykistä.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos merkkejä allergisen reaktion medroksiprogesteroni: nokkosihottuma; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

Soita lääkäriltä kerralla, jos olet

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

emättimen verenvuotoa jos olet jo käyneet läpi vaihdevuodet

valoa otsikkona tunne, kuten ehkä häipyä

Mitä pitäisi välttää ottaen medroksiprogesteroniase-?

rintojen kiinteä

masennusoireita (unihäiriöt, huimaus, mielialan vaihtelut, päänsärky)

kuume

Medroxyprogesterone sivuvaikutuksia

keltaisuus (ihon tai silmien)

turvotusta käsien, nilkkojen tai jalkojen

sydänkohtauksen oireita – rintakipu tai painetta, kipu leviää leuan tai lapa, pahoinvointi, hikoilu

merkkejä aivohalvaus – äkillinen tunnottomuus tai heikkous (erityisesti toisella puolella kehoa), äkillinen voimakas päänsärky, epäselvä puhe, ongelmia näkö tai tasapainossa

merkkejä veritulppa keuhkoissa – rintakipu, äkillinen yskä, hengityksen vinkuminen, nopea hengitys, yskä jopa verta; tai

merkkejä veritulppa jalassa – kipu, turvotus, kuumotus, punoitus yhdessä tai molemmissa jaloissa.

Yhteinen medroksiprogesteroni haittavaikutuksia ovat

tiputtelua tai läpäisyvuotoa

muutoksia kuukautiset

emätin kutinaa tai vastuuvapauden

rintojen arkuus tai eritettä

päänsärky, huimaus, hermostuneisuus tai masentunut

mustelmia tai turvotusta laskimoon

premenstrual tyyppi oireita (turvotus, nesteen kertyminen, mielialan vaihtelut)

unihäiriöt (unettomuus)

kutina, ihottuma, akne, hiusten kasvua, menetys päänahan hiusten

mahavaivat, turvotus, pahoinvointi

painonnousu; tai

näköhäiriöt ja vaikeus piilolasien.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Tavanomainen aikuisen annos endometrioosi

Medroxyprogesterone annosteluohjeitten

104 mg ihon alle kolmen kuukauden välein. Ensimmäinen annos annetaan vain ensimmäisten 5 päivän sisällä normaali kuukautiset, 5 päivän synnytyksen, jos potilas ei ole imetät tai 6 viikon kuluttua synnytyksestä, jos potilas on imetys. Jos ajanjakso injektioiden välillä on> 14 viikon raskauden mahdollisuus tulee sulkea pois ennen annettaessa.

Tavanomainen aikuisen annos endometriumhyperplasia – profylaksi

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat medroksiprogesteroniase-?

medroksiprogesteroni

5-10 mg suun kautta kerran päivässä, koska lisänä estrogeenikorvaushoitoa, joka alkaa päivästä 1 tai päivä 16 kunkin syklin ja jatkuu 12.-14 peräkkäistä päivää kuukaudessa .; -tai-; 2,5 mg suun kautta kerran päivässä aikana jatkuvasti estrogeenikorvaushoitoa.

Tavanomainen aikuisen annos Ehkäisy

150 mg lihakseen tai 104 mg ihon alle 3 kuukauden välein. Ensimmäinen annos annetaan vain ensimmäisten 5 päivän sisällä normaali kuukautiset, 5 päivän synnytyksen, jos potilas ei ole imetät tai 6 viikon kuluttua synnytyksestä, jos potilas on imetys. Jos ajanjakso injektioiden välillä on> 14 viikon raskauden mahdollisuus tulee sulkea pois ennen annettaessa.

Tavanomainen aikuisen annos Epänormaali kohtuverenvuoto

5-10 mg suun kautta kerran päivässä, joka alkaa 16 päivää kierron ja jatkuu 10 päivää tai alkaa 21. päivänä kierron ja jatkaa 5 päivän ajan. Tyhjennysvuoto tapahtuu yleensä 3-7 päivää viimeisen annoksen jälkeen.

Tavanomainen aikuisen annos Amenorrhea

5-10 mg suun kautta kerran päivässä alkaa tahansa ja jatkuu 5-10 päivää. Tyhjennysvuoto tapahtuu yleensä 3-7 päivää viimeisen annoksen jälkeen.

Tavanomainen aikuisen annos munuaissyövän

400-1000 mg IM kerran viikossa. Voi vähentää niin vähän kuin 400 mg IM kerran kuukaudessa. Antotiheys voidaan pienentää, jos parannusta tai stabilointi tapahtuu, yleensä muutaman viikoista kuukausiin.

Tavanomainen aikuisen annos kohtukarsinooma

400-1000 mg IM kerran viikossa. Voi vähentää niin vähän kuin 400 mg IM kerran kuukaudessa. Antotiheys voidaan pienentää, jos parannusta tai stabilointi tapahtuu, yleensä muutaman viikoista kuukausiin.

Tavanomainen Pediatric annos Epänormaali kohtuverenvuoto

> 13 vuotta; 5-10 mg suun kautta kerran päivässä, joka alkaa 16 päivää kierron ja jatkuu 10 päivää tai alkaa 21. päivänä kierron ja jatkaa 5 päivän ajan. Tyhjennysvuoto tapahtuu yleensä 3-7 päivää viimeisen annoksen jälkeen.

Tavanomainen Pediatric annos Amenorrhea

> 13 vuotta; 5-10 mg suun kautta kerran päivässä alkaa tahansa ja jatkuu 5-10 päivää. Tyhjennysvuoto tapahtuu yleensä 3-7 päivää viimeisen annoksen jälkeen.

Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa medroksiprogestero-, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kerro jokaiselle terveydenhuollon tarjoajat kaikista lääkkeistä käytät nyt ja minkään lääkkeen aloitat tai lopetat.

7.02.2015-08-05, 10:05:28.

Raskaus Luokka X Ei käytettäväksi raskauden

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

Epänormaali kohtuverenvuoto Mirena, Premarin, Megace, Depo-Provera, megestroli, Provera

Kuukautisia progesteroni, Depo-Provera, Provera, noretindronin, Prometrium, Camila

Kohdun limakalvon liikakasvu, ennaltaehkäisyn progesteroni, Depo-Provera, Provera, Prometrium, Endometrin, Depo-Provera ehkäisyvälineet

Syntyvyyden Mirena, Depo-Provera, Provera, Ehkäisykapseli, NuvaRingiä, Yaz