maitoallergia ennaltaehkäisy

Ei ole varma tapa estää ruoka-allergia, mutta voit estää reaktioiden välttämällä ruokaa, joka aiheuttaa ne. Jos tiedät tai lapsesi on allerginen maidolle, jotta maito ja maitotuotteet.

Lue elintarvikkeiden pakkausmerkinnöissä huolellisesti. Etsi kaseiini, maitoa johdannainen, joka löytyy yllättäviä paikoissa, kuten joissakin tonnikalasäilykkeiden tai nondairy tuotteita. Kysymys ainesosat tilattaessa ravintoloissa.

Ilmeinen lähteitä allergiaa aiheuttavia maitoproteiinia löytyy maitotuotteet, kuten

Maito voi olla vaikeampaa tunnistaa, kun sitä käytetään jalostettujen elintarvikkeiden ainesosana, kuten leivonnaisia, lihavalmisteita ja aamiaismurot. Hidden lähteitä maitoa sisältävät

Lähteet maitotuotteiden

Maito vaihtoehtoja pikkulapsille

Vaikka ruoka on merkintä “maidoton” tai “nondairy”, se voi sisältää allergiaa aiheuttavia maitoproteiinia – niin sinun täytyy lukea etiketti huolellisesti. Jos olet epävarma, ota yhteys valmistajaan olla varma tuote ei sisällä maidon ainesosia.

Kun ulkona syöminen, kysyä, miten elintarvikkeet on valmistettu. Onko pihvi sulanut voita sitä? Oliko äyriäiset kastettu maitoa ennen keittämistä?

Jos olet vaarassa vakavan allergisen reaktion, keskustele lääkärisi kanssa kuljettavat ja käyttävät hätä- epinefriini (adrenaliini). Jos olet jo ollut vakava reaktio, kuluminen lääketieteellistä hälytys ranneke tai kaulakoru, joka antaa muiden tietää olet ruoka-allergia.

Jotkut tutkimukset osoittavat, että imetys aikana neljästä kuuteen ensimmäisen kuukauden vauvan elämää sen sijaan, että standardi lehmänmaitoa kaava voi estää maidon allergia. Lapsilla, jotka ovat allergisia maidon, imetys ja käyttö hypoallergenic kaava voi estää allergisia reaktioita.

Hypoallergenic kaavat valmistuksessa käytetään entsyymejä hajottamaan (hydrolysoivat) maitoproteiinia, kuten kaseiini tai heraa. Edelleen käsittely voi sisältää lämpöä ja suodatus. Riippuen tasosta käsittelyn, tuotteiden luokitellaan joko osittain tai laajasti hydrolysoitu. Tai ne voidaan myös kutsua alkuaine kaavoja.

Jotkut hypoallergenic kaavat eivät ole maitopohjaiset, mutta sen sijaan sisältävät aminohappoja. Lisäksi suuri osa hydrolysoituu tuotteita, aminohappoa perustuvat kaavat ovat vähiten todennäköisesti aiheuttaa allergisen reaktion.

Jos olet imetys ja lapsella on maito allergia, lehmänmaito proteiineja läpi rintamaidon voi aiheuttaa allergisen reaktion. Sitten ehkä sulkea pois kaikki tuotteet, jotka sisältävät maitoa omasta ruokavaliosta. Keskustele lääkärisi kanssa, jos tiedät – tai epäillyn – lapsellasi on maito allergia ja kehittää allergia oireita jälkeen imetyksen.

Jos sinä tai lapsesi on maidoton ruokavalio, lääkärin tai ravitsemusterapeutin avulla voit suunnitella ravitsemuksellisesti monipuolinen aterioita. Sinä tai lapsesi saattaa joutua ottamaan täydentää korvata kalsiumia ja ravinteiden maidossa, kuten D-vitamiinin ja riboflaviini.