macitentan

Älä anna macitentan raskaana nainen, koska se voi vahingoittaa sikiötä. Jätä pois raskauden ennen hoidon aloittamista, kuukausittain hoidon aikana, ja yhden kuukauden kuluttua hoidon lopettamisen naisilla hedelmällisessä iässä. Käytä hyväksyttävää raskauden ehkäisyä hoidon aikana ja yhden kuukauden ajan hoidon lopettamisen jälkeen. Macitentan on käytettävissä vain naispotilaiden kautta rajoitetun ohjelman alla riskin arvioiminen ja lieventäminen strategia (REMS).

Käyttää macitentan

Terapeuttinen luokka: Verenpainelääkkeet

Farmakologiset Luokka: endoteelireseptoriantagonisti

macitentan on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä macitentan seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio macitentan tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille macitentan lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta macitentan vanhuksilla.

Ennen macitentan

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät macitentan, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä macitentan tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön macitentan. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Toteutettava macitentan täsmälleen lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Älä myöskään lopeta macitentan ilman lääkärin kanssa ensin.

On erittäin tärkeää, että ymmärrät säännöt Opsumit® REMS ohjelmaa. Lue potilas Lääkitys Guide. Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos sinulla on kysymyksiä. Saatat pyydetään allekirjoittamaan lomakkeen osoittaa, että olet ymmärtänyt.

Tabletti niellään kokonaisena. Älä murskata, halkaista tai pureskella.

Annoksen macitentan on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta macitentan. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää macitentan, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja varmistaa macitentan toimii kunnolla ja tarkistaa toivottuja vaikutuksia. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä macitentan raskauden aikana voi aiheuttaa erittäin vakavia synnynnäisiä epämuodostumia. Käytä kahta tehokasta ehkäisyä pitää saamasta raskaaksi käytät macitentan (vaikka lääkettä pysäytetään väliaikaisesti), ja vähintään 1 kuukauden kuluttua lopetat lääkkeen. Tehokkain muotoja syntyvyyden ovat hormonien ehkäisypillereitä, laastareita, laukauksia, emätinrenkaat tai implantit, tai vasektomia (miesten). Yksi näistä muodoista syntyvyyden olisi yhdistettävä kondomin, kalvo tai kohdunkaulan korkki. Jos nainen on ollut munanjohtimen sitomiseen tai on kierukkaa, hän ei tarvitse käyttää toista ehkäisymenetelmää. Jos uskot raskaaksi käyttäen macitentan, kerro heti lääkärille.

Jos olet nainen, joka voi tulla raskaaksi, sinun täytyy olla negatiivinen raskaustesti ennen saavat ottaa macitentan. Voit myös tarvitse olla raskaustesti joka kuukausi hoidon aikana. Jos unohdat ajan käyttäessäsi macitentan, kerro heti lääkärille.

Oikea käyttö macitentan

Tarkista lääkäriltä heti jos alkaa olla pahoinvointi, oksentelu, kuume, tumma virtsa tai vaalea uloste, ruokahaluttomuus, kipu ylä vatsassa, tai keltainen silmien tai ihon. Nämä voivat olla merkkejä maksavaurion.

Keuhkopöhö voi ilmetä macitentan. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kipua rintakehässä, vaikea, nopea, tai meluisa hengitys, joskus vinkuminen, sininen huulet ja kynnet, kalpea iho, lisääntynyt hikoilu, yskä, että joskus tuottaa vaaleanpunainen vaahtoava yskös, tai hengenahdistusta.

macitentan saattaa vähentää määrää siittiöiden miehiä ja vaikuttaa niiden kykyyn saada lapsia. Jos aiot olla lapsia, keskustele lääkärin kanssa ennen macitentan.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Varotoimet Vaikka käyttäminen macitentan

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka X Ei käytettäväksi raskauden

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Keuhkoverenpainetauti sildenafiili, tadalafiili, Revation, Adcirca, Letairis, Opsumit, Uptravi bosentaani Adempas, Remodulin, ambrisentaani, Veletri, Tracleer, iloprosti, Tyvaso, riociguat, Orenitram, treprostinil, epoprostenolin, Flolan, selexipag, Ventavis

macitentan Side Effects

macitentan

 tai mennä liittyä macitentan tukiryhmä yhteyden muiden kanssa, jotka ovat samanlaisia ​​etuja.