lurasidone

Iäkkäillä potilailla, joilla on dementiaan liittyvä psykoosi käsitellään epätyypillisiä antipsykoottisia lääkkeitä on lisääntynyt kuoleman riski. Lurasidone hydrokloridi ei ole hyväksytty hoitoon dementiaan liittyvä psykoosi. Lisääntynyt itsemurha ajattelun ja käyttäytymisen havaittiin lapsilla, nuorilla ja nuorilla aikuisilla masennuslääkkeitä. Tarkkaile heikkenemisen ja itsemurha ajatuksia ja käyttäytymistä.

Käyttää lurasidone

Terapeuttinen luokka: Psykoosilääkkeet

lurasidone on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä lurasidone seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lurasidone tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille lurasidone lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta lurasidone vanhuksilla. Kuitenkin lurasidone ei tulisi käyttää käyttäytymiseen liittyviä ongelmia iäkkäiden dementiaan.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Ennen lurasidone

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät lurasidone, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä lurasidone tahansa seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä lurasidone tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttäen lurasidone, joilla on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä joissakin tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät lurasidone, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön lurasidone. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota lurasidone vain lääkärin ohjeen mukaan, vaikka olosi hyvin. Älä ota enemmän lurasidone ja älä ota sitä useammin kuin lääkäri määräsi. lurasidone toimii parhaiten, jos on olemassa jatkuva määrä veressä. Pitääkseen veren jatkuvasti, ota lurasidone samaan aikaan joka päivä ja älä unohda yhtään annosta.

Sinun täytyy ottaa lurasidone ruuan kanssa (joka sisältää ainakin 350 kaloria).

Annoksen lurasidone on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta lurasidone. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää lurasidone, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmistaa, että lurasidone toimii oikein. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Lurasidone ei tulisi käyttää ketokonatsolin (Nizoral®) tai rifampisiinin (Rifadin®, Rimactane®). Varmista, että lääkäri tietää, mitä lääkitys käytät tai jos aloitat uuden lääkkeen.

Lopeta lurasidone ja tarkista lääkäriltä heti, jos jokin seuraavista oireista käyttäessään lurasidone: kouristukset (kohtaukset), hengitysvaikeudet, nopea syke, korkea kuume, korkea tai matala verenpaine, lisääntynyt hikoilu, virtsarakon hallinnan, voimakas lihasjäykkyys, epätavallisen kalpea iho, tai väsymys. Nämä voivat olla oireita vakava tila kutsutaan neuroleptioireyhtymäksi (NMS).

Oikea käyttö lurasidone

lurasidone voi aiheuttaa tardiivia dyskinesiaa (liikehäiriö). Tarkista lääkäriltä heti, jos olet huuli smacking tai puckering pullistuu posket, nopea tai matomainen kielen liikkeet, hallitsematon puremisliikkeet tai tahattomat käsivarret ja jalat, kun käytät lurasidone.

lurasidone saattaa lisätä sokerin määrä veressä. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet lisääntynyt jano tai lisääntynyt virtsaaminen. Jos sinulla on diabetes, saatat huomata muutoksen tulokset virtsan tai veren sokeria testejä. Jos sinulla on kysymyksiä, tarkistaa lääkäriltä.

lurasidone voi lisätä painoa. Lääkäri ehkä tarkistaa painon säännöllisesti kun käytät lurasidone. Keskustele lääkärin kanssa keinoja ehkäistä painonnousua.

Lurasidone voi tilapäisesti alentaa määrä valkosolujen veressä, lisäämällä mahdollisuus saada infektio. Jos voit, välttää ihmisiä infektiot. Tarkista lääkäriltä heti, jos epäilet saaneesi infektion tai jos sinulla on kuumetta tai vilunväristyksiä, yskää tai käheys, alaselässä tai kyljessä kipu, tai kivulias tai vaikea virtsaaminen.

Huimaus, tai pyörtyminen voi esiintyä, varsinkin kun saat yhtäkkiä makuulta tai istuma-asennosta. Getting hitaasti saattaa auttaa. Jos ongelma jatkuu tai pahenee, tarkistaa lääkäriltä.

lurasidone voi aiheuttaa joillekin ihmisille tulla uneliaisuutta tai huimausta tai on ongelmia ajattelun tai valvoa kehon liikkeitä. Varmista, että tiedät miten reagoit lurasidone ennen ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka vaatii sinua olemaan hereillä, hyvin koordinoitua, tai pysty ajattelemaan hyvin.

Vältä johon osallistuu korkean lämpötilan tai kosteuden. lurasidone voi vähentää elimistön kykyä sopeutua lämpöä.

Lurasidone voi aiheuttaa joillekin ihmisille olla levoton, ärtynyt tai näyttää muun epänormaalin käyttäytymisen. Se voi myös aiheuttaa joillekin ihmisille itsetuhoajatuksia ja taipumuksia. Jos sinä tai hoitaja huomaa mitään näistä haittavaikutuksista, kerro heti lääkärille.

Varotoimet Vaikka käyttäminen lurasidone

lurasidone lisäävät vaikutukset alkoholin ja muiden keskushermostoa lamaavien (lääkkeitä, joita aiheuttaa uneliaisuutta tai valppauden). Joitakin esimerkkejä CNS alentavat aineet ovat antihistamiineja tai lääke allergioita tai vilustuminen, rauhoittavien lääkkeiden, rauhoittavien tai unilääkkeitä, reseptiä kipu lääkkeitä, myös muita huumausaineita, lääke kouristukset (esim barbituraatit), lihasrelaksantit, tai nukutusta, kuten jotkut hampaiden anestesia. Tarkista lääkäriltä ennen jokin yllä mainituista, kun käytät lurasidone.

Ennen kuin mitään lääketieteellistä testit, kerro lääkäri vastuussa että käytät lurasidone. Tulokset joitakin testejä voi vaikuttaa lurasidone.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

lurasidone Side Effects

lurasidone

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka B Ei todistettu riski ihmisten

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Kaksisuuntainen mielialahäiriö Seroquel, litium, klonatsepaami, Klonopin, Abilify, Lamictal, ketiapiini, depakote, risperidoni, lamotrigiini, olantsapiini, Zyprexa

Skitsofrenia Seroquel, Abilify, ketiapiini, risperidoni, olantsapiini, Zyprexa, Risperdal, Latuda, aripipratsoli, Geodon, klotsapiini, Rexulti