lupusnefriitti

lupus munuaistulehdus

Mikä on lupusnefriitti?

Mikä on lupusnefriitti ?; Mitkä ovat munuaiset ja mitä he tekevät ?; Mitä oireita lupus nefriitti ?; Miten lupusnefriitti diagnosoidaan ?; Miten lupusnefriitti käsitellään ?; Mitä mahdollisia komplikaatioita lupusnefriitti ?; Syöminen, Ruokavalio ja ravitsemus; Muistuttaa Muista;

Monet organisaatiot tukea potilaille ja lääketieteen ammattilaisille. Tarkastele luettelo Munuaiset ja urologiset sairaudet organisaatiot. (PDF, 345 kt)

Lupusnefriitti on munuaistulehdus aiheuttama systeeminen lupus erythematosus (SLE tai lupus). SLE on autoimmuunisairaus-sairaus, jossa elimistön immuunijärjestelmä hyökkää elimistön omia soluja ja elimiä. Jopa 60 prosenttia ihmisistä, joilla SLE on diagnosoitu lupus nefriitti, mikä voi johtaa merkittäviin sairauteen ja jopa kuoleman. 1

Munuaiset ovat kaksi papu-muotoinen elinten, kukin noin kokoa nyrkki. Ne sijaitsevat vain alle rintakehään, yksi kummallakin puolella selkärangan. Joka päivä, molemmat munuaiset suodattaa noin 120-150 veren tuottaa noin 1-2 quarts virtsaa, joka koostuu aineiden ja ylimääräisen nesteen. Virtsa virtaa munuaisissa virtsarakon kautta putkien kutsutaan ureters. Virtsarakon tallentaa virtsaa kunnes vapauttamalla sen kautta virtsaaminen.

Mitkä ovat munuaiset ja mitä he tekevät?

nivelkipu tai turvotus; lihaskipu; kuume ilman tunnettua syytä; punainen ihottuma, usein kasvoissa, joita kutsutaan myös perhonen ihottuma, koska niiden muoto

Oireita lupusnefriitti voi sisältää korkea verenpaine, vaahtoava virtsa, ja turvotus-turvotus, yleensä jalkoihin, jalkojen tai nilkkojen ja harvemmin käsissä tai kasvot.

Virtsa. Virtsa on testaus virtsanäytteen. Virtsanäytteen kerätään erityiseen säiliöön on terveydenhuollon tarjoaja toimistossa tai kaupallinen laitos ja voidaan testata samassa paikassa tai lähettää laboratorioon analysoitavaksi. Testiä varten, sairaanhoitaja tai teknikko paikoissa kaistale kemiallisesti käsitelty paperi, jota kutsutaan mittatikku, virtsaan. Merkit mittatikun vaihtaa väriä, kun veri tai proteiini on läsnä. Suuri määrä punasoluja tai runsaasti proteiinia virtsassa osoittavat munuaisvaurioita .; Verikoe. Verikoe liittyy piirustus verta terveydenhuollon tarjoaja toimistossa tai kaupallinen laitos ja lähettää näyte laboratorioon analysoitavaksi. Verikoe voi näyttää korkeita kreatiniini, jäte tuote normaalin lihaskatoa erittyy munuaisten, joka kasvaa, kun munuaiset eivät toimi hyvin .; Koepala. Biopsia on menettely, joka merkitsee sitä pieni pala munuaiskudosnäytteillä tutkittavaksi mikroskoopilla. Biopsia suoritetaan terveydenhuollon tarjoaja sairaalassa valoa sedaatiota ja puudute. Terveydenhuollon tarjoaja käyttää kuvantamisen tekniikoita, kuten ultraääni tai tietokonetomografia skannaus ohjata biopsia neula munuainen. Munuainen kudos tutkitaan laboratoriossa, jonka patologi-lääkäri, joka on erikoistunut diagnosoinnissa sairauksia. Testin voi vahvistaa diagnoosin lupus nefriitti, määrittää, kuinka pitkälle tauti on edennyt, ja ohjata hoitoon. American College of Rheumatology suosittelee koepaloja kaikille ihmisille ja viitteitä aktiivisesta lupusnefriitti, jota ei ole aiemmin hoidettu.

Munuaisongelmat kehittyvät usein samaan aikaan tai pian sen jälkeen lupus oireet näkyvät ja voi sisältää

Lupusnefriitti diagnosoidaan kautta virtsa ja verikokeita ja Munuaisbiopsianäytteet

Lupusnefriitti on munuaistulehdus aiheuttama systeeminen lupus erythematosus (SLE tai lupus) .; Oireita lupusnefriitti voi sisältää korkea verenpaine, vaahtoava virtsa, ja turvotus .; Lupusnefriitti diagnosoidaan kautta virtsa ja verikokeita ja Munuaisbiopsianäytteet .; Lupus nefriitti on hoidettu lääkkeillä, jotka heikentävät immuunijärjestelmää, joten se pysähtyy hyökkää ja vahingoittavat munuaisia. Standard hoito sisältää kortikosteroidia, yleensä prednisoni, vähentää tulehdusta munuaisiin. Immunosuppressiivinen lääkitys, kuten syklofosfamidi tai mykofenolaattimofetiili, käytetään tyypillisesti prednisonin .; Ihmiset, joilla on lupus nefriitti, joka aiheuttaa korkea verenpaine saattaa joutua ottamaan lääkkeitä, jotka alentavat verenpainetta, mikä voi myös merkittävästi hidastaa etenemistä munuaissairaus .; Monissa tapauksissa hoito on tehokas täysin tai osittain ohjaamalla lupus nefriitti, jolloin vähän, jos lainkaan, komplikaatioita. Kuitenkin, vaikka hoito, 10-30 prosenttia ihmisistä, joilla lupusnefriitti kehittää munuaisten vajaatoiminta.

Lupus nefriitti on hoidettu lääkkeillä, jotka heikentävät immuunijärjestelmää, joten se pysähtyy hyökkää ja vahingoittavat munuaisia. Standard hoito sisältää kortikosteroidia, yleensä prednisoni, vähentää tulehdusta munuaisiin. Immunosuppressiivinen lääkitys, kuten syklofosfamidi tai mykofenolaattimofetiili, käytetään tyypillisesti prednisonin. Näiden lääkitys-, kun otetaan säädetty terveydenhuollon tarjoaja-heikentävät entisestään aktiivisuutta immuunijärjestelmän ja estää elimistön immuunijärjestelmän solut hyökkäävät munuaisten suoraan tai tekemällä vasta-aineita, jotka hyökkäävät munuaisiin. Vasta-aineet ovat proteiineja, tehdään immuunijärjestelmä suojella kehoa vieraita aineita, kuten bakteereita tai viruksia. Hydroksiklorokiini, lääkitys hoitoon SLE, olisi kuvattava tai jatkaa henkilöiden lupus nefriitti.

Ihmiset, joilla on lupus nefriitti, joka aiheuttaa korkea verenpaine saattaa joutua ottamaan lääkkeitä, jotka alentavat verenpainetta ja voi myös merkittävästi hidastaa etenemistä munuaissairaus. Kahdenlaisia ​​verenpainetta alentava lääkitys, angiotensiinikonvertaasin (ACE) estäjien ja angiotensiini-reseptorin salpaajat (ARB), ovat osoittautuneet tehokkaaksi hidastamaan munuaissairauden. Monet ihmiset vaativat kaksi tai useampaa lääkettä hallitsemaan verenpainetta. Lisäksi ACE-estäjää tai ARB, diureetti-lääkitystä, joka auttaa munuaisten poistaa nestettä kehosta-voidaan määrätä. Beeta-salpaajat, kalsiumkanavan salpaajat, ja muut verenpaineen lääkkeet saattavat myös olla tarpeen.

Verenpaine on kirjoitettu kaksi numeroa vinoviiva, 120/80, ja sanotaan niin “120 yli 80” Top numero on nimeltään systolinen paine ja vastaa painetta, kun sydän lyö ja työntää veren kautta verisuonia. Pohja numero on nimeltään diastolinen paine ja vastaa painetta kuin verisuonten välillä lyöntien. Korkea verenpaine on systolinen paine on 140 tai yli tai diastolinen paine 90 tai yli. 2

Mitä oireita lupus nefriitti?

Monissa tapauksissa hoito on tehokas täysin tai osittain ohjaamalla lupus nefriitti, jolloin vähän, jos lainkaan, komplikaatioita. Kuitenkin, vaikka hoito, 10-30 prosenttia ihmisistä, joilla lupusnefriitti kehittää munuaisten vajaatoiminta, kuvata loppuvaiheen munuaissairaus hoidetuilla veren suodatus hoitoja kutsutaan dialyysihoitoa tai munuaissiirron. 3 Tutkijat eivät voi ennustaa kuka vai ei reagoi hoitoon. Vakavin muoto lupusnefriitti kutsutaan hajanainen nefriittiin. Tämän tyyppinen sairaus, munuaiset ovat tulehtuneet, monet valkosolujen hyökätä munuaisiin ja munuaisten solut lisääntyvät, mikä voi aiheuttaa niin vakavia vaurioita, että arvet muodossa munuaisissa. Arvet on vaikea hoitaa, ja munuaisten toiminta usein heikkenee enemmän arpia muodostuu. Ihmiset, joilla epäillään lupus nefriitti pitäisi saada diagnosoida ja hoitaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa estää tällainen kroonisia tai pitkäkestoinen, vaurioita.

Henkilöt, joilla on lupus nefriitti on suuri riski syövän, ensisijaisesti B-solulymfooma-syöpäsairaus, joka alkaa solujen immuunijärjestelmän. Ne ovat myös suuri riski sydän ja verisuoni ongelmia.

Eating, ruokavalio, ja ravitsemus ei ole osoitettu olevan rooli aiheuttaa tai ehkäisemiseksi lupusnefriitti. Ihmiset, joilla on munuaissairaus joka etenee ehkä keskustella terveydenhuollon tarjoaja muutoksia he ehkä tehdä niiden ruokavalioon. Ihmiset, joilla on lupus nefriitti ja korkea verenpaine voi hyötyä vähentää natriumin saanti, usein suolasta. Lisätietoa ravitsemus ihmisiä, joilla on munuaissairaus annetaan theernment terveyteen liittyvistä aiheista, Ravintoa Early Krooninen munuaistauti aikuisilla ja ravitsemus Advanced kroonista munuaistautia sairastavilla aikuisilla.

National Institute of Diabetes ja Ruuansulatusjärjestelmään ja munuaistautirekisteri tus) ja muut osat theernment tus) suorittaa ja tukemalla tutkimusta moniin sairauksiin ja tiloihin.

Mitkä ovat, ja ovat ne oikea sinulle ?; ovat osa kliinistä tutkimusta ja ytimessä kaikkien lääketieteen kehityksen. etsimään uusia keinoja estää, havaita, tai hoitaa sairauksia. Tutkijat myös tarkastella muita näkökohtia hoitoa, kuten parantamaan elämänlaatua ihmisiä, joilla on kroonisia sairauksia. Selvitä, jos juuri sinulle.

Mitkä ovat auki ?; jotka ovat avoinna ja rekrytoivat nähtävissä osoitteessa www.ClinicalTrials.

Tämä tieto voi sisältää sisältöä lääkkeitä ja, kun otetaan määrätty, olosuhteet he kohtelevat. Kun valmis, tämä sisältö sisältyi uusimmat tiedot saatavilla. Päivityksiä tai kysyttävää lääkkeitä, ota yhteyttä Yhdysvaltain Food and Drug Administration maksuton 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) tai käy wwwernment. Kysy terveydenhuollon tarjoaja lisätietoja.

Miten lupusnefriitti diagnosoidaan?

Theernment kiittää; Brad Rovin, M. D., The Ohio State University

Miten lupusnefriitti käsitellään?

huhtikuu 2014

Mitä mahdollisia komplikaatioita lupusnefriitti?

Syöminen, Ruokavalio ja ravitsemus

Muistuttaa Muista