lupus tauti

Lupus on krooninen tulehduksellinen sairaus, joka ilmenee, kun elimistön immuunijärjestelmä hyökkää omia kudoksia ja elimiä. Tulehdusta lupus voi vaikuttaa monia eri kehon järjestelmiä – kuten niveliä, ihon, munuaisten, verisolut, aivot, sydän ja keuhkot.

Lupus voi olla vaikea diagnosoida, koska sen oireita usein matkivat muiden vaivoja. Kaikkein tunnusmerkkinä lupus – kasvojen ihottuma, joka muistuttaa siivet perhosen piirtyy poikki molemmille poskille – esiintyy monissa muttei kaikissa tapauksissa lupus.

oireet

Jotkut ihmiset ovat syntyneet taipumusta kehittää lupus, joka voidaan laukaista infektiot, tietyt lääkkeet tai jopa auringonvalossa. Vaikka emme paranna lupus, hoidot voivat auttaa hallitsemaan oireita.

Väsymys ja kuumetta; Nivelkipu, jäykkyys ja turvotus; Perhosenmuotoinen ihottuma kasvoissa, joka kattaa posket ja nenänselässä; Ihovaurioita, jotka näyttävät tai pahentua auringossa (valoherkkyys); Sormet ja varpaat, jotka kääntävät valkoinen tai sininen altistuessaan kylmälle tai stressitilanteissa aikoja (Raynaud’n ilmiö); Hengenahdistus; Rintakipu; Kuivat silmät; Päänsärkyä, sekavuutta ja muistin heikkeneminen

Mitkään kaksi tapausta lupus ovat täsmälleen samanlaisia. Merkit ja oireet saattavat tulla äkillisesti tai kehittyvät hitaasti, voi olla lievä tai vaikea, ja se voi olla väliaikainen tai pysyvä. Useimmat ihmiset, joilla on lupus on lievä sairaus, johon jaksot – nimeltään soihdut – kun oireet pahenevat jonkin aikaa, sitten parantaa tai jopa hävitä kokonaan joksikin aikaa.

Oireita lupus että koet riippuu siitä, mikä elin järjestelmien tautia esiintyy. Yleisimmät oireet sisältävät

Ota yhteys lääkäriin, jos sinulle kehittyy selittämätön ihottuma, jatkuva kuume, jatkuva kipeä tai väsymystä.

Auringonvalo. Altistuminen auringon voi tuoda lupus ihovaurioita tai laukaista sisäisen vasteen herkille ihmisille .; Infektioita. Ottaa infektio voi aloittaa lupus tai aiheuttaa uusiutuivat jotkut .; Lääkehoito. Lupus voi laukaista tietynlaisia ​​kouristuksenestotehoon lääkitys, verenpaine lääkkeitä ja antibiootteja. Ihmiset, joilla on lääkkeen aiheuttama lupus yleensä nähdä niiden oireet häviävät, kun he lopeta lääkitystä.

Tyypillinen merkki lupus on punainen, perhosenmuotoinen ihottuma yli posket ja nenä, usein altistuminen auringonvalolle.

Sukupuoli. Lupus on yleisempää naisilla .; Ikä. Vaikka lupus vaikuttaa kaikenikäisille, se on useimmiten diagnosoitu vuotiaita 15 ja 40 .; Rotu. Lupus on yleisempää Afrikkalainen-amerikkalaiset, latinot ja aasialaiset.

syyt

Lupus tapahtuu kun immuunijärjestelmä hyökkää tervettä kudosta elimistössä. On todennäköistä, että lupus tulokset yhdistelmästä oman genetiikan ja ympäristön. Näyttää siltä, ​​että ihmiset, joilla on perinnöllinen alttius lupus voi kehittyä tautia kun he joutuvat kosketuksiin jotain ympäristössä, jotka voivat laukaista lupus. Syy lupus useimmissa tapauksissa, on kuitenkin tuntematon. Joitakin mahdollisia aiheuttajia sisältävät

Tekijöitä, jotka voivat lisätä riskiä lupus sisältävät

Tulehdusta lupus voi vaikuttaa moniin kehon osiin, mukaan lukien

Ottaa lupus myös lisää riskiä

Olet todennäköisesti aloittaa näkemästä perhelääkäri tai ensihoito tarjoaja, mutta hän voi ohjata sinut erikoislääkärin diagnosointiin ja hoitoon niveltulehdus ja muiden tulehdussairauksien yhteisiä ehtoja (Reumatologi). Koska oireita lupus voivat jäljitellä niin monia muita terveysongelmia, ehkä kärsivällisyyttä odottaessaan diagnoosin. Lääkärin on sulkea pois useita muita sairauksia ennen diagnosoinnissa lupus. Saatat joutua nähdä lääkäri, joka on erikoistunut immuunijärjestelmän sairaudet ja häiriöt (Reumatologi) vahvistaa diagnoosin tai jatkaa hoitoa.

Riskitekijät

Ennen nimittämistä, voit kirjoittaa listan vastaukset seuraaviin kysymyksiin

Munuaiset. Lupus voi aiheuttaa vakavia munuaisvaurioita, ja munuaisten vajaatoiminta on yksi johtavista kuolinsyistä keskuudessa lupus. Merkkejä ja oireita munuaisten ongelmat voivat sisältää yleistynyt kutina, rintakipu, pahoinvointi, oksentelu ja jalkojen turvotus (edeema) .; Aivot ja keskushermosto. Jos aivot vaikuttavat lupus, saattaa ilmetä päänsärkyä, huimausta, käyttäytymisen muutokset, hallusinaatiot, ja jopa aivohalvauksia tai kouristuksia. Monet ihmiset, joilla on lupus kokemusta muistin ongelmia ja voi olla vaikeuksia ilmaista ajatuksiaan .; Veri ja verisuonia. Lupus voi aiheuttaa veren ongelmia, kuten anemiaa ja kohonnut verenvuoto tai veren hyytymistä. Se voi myös aiheuttaa tulehdusta verisuonten (vaskuliitti) .; Keuhkot. Ottaa lupus lisää mahdollisuuksia kehittää tulehdus rintaonteloon vuori (keuhkopussintulehduksesta), joka voi tehdä hengitys kivulias. Saatat myös olla alttiimpia keuhkokuume .; Heart. Lupus voi aiheuttaa tulehduksen sydänlihas, verisuonia tai sydämen kalvo (perikardiitti). Riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin ja sydänkohtauksia kasvaa suuresti samoin.

komplikaatiot

Voit myös kirjoittaa muistiin kysymyksiä kysyä lääkäriltä, ​​kuten

Infektio. Henkilöt, joilla on lupus ovat alttiimpia tartunnalle, koska sekä taudin ja sen hoidoista heikentää immuunijärjestelmää. Infektioita, jotka yleisimmin vaikuttaa ihmisten kanssa lupus sisältävät virtsatietulehdukset, hengitysteiden infektiot, hiiva-infektiot, salmonella, herpes ja vyöruusu .; Syöpä. Ottaa lupus näyttää lisäävän syöpäriskiä .; Luukudoksen kuolema (suonettoman kuolio). Tämä tapahtuu, kun veren tarjonta luun pienenee, mikä johtaa usein pieniä katkoksia luun ja lopulta luun romahtaminen. Lonkkanivelen yleisimmin vaikuttaa .; Raskaus komplikaatioita. Naiset, joilla lupus on lisääntynyt riski saada keskenmeno. Lupus riskiä korkea verenpaine raskauden aikana (pre-eklampsia) ja ennenaikaisen synnytyksen. Riskin vähentämiseksi näiden komplikaatioiden, lääkärit usein suositella viivyttää raskauden kunnes tauti on hallinnassa vähintään kuuden kuukauden ajan.

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä aikana nimitetty milloin tahansa, joita et ymmärrä jotain.

Milloin oireet alkavat? He tulevat ja menevät ?; Onko mitään näyttävät laukaista oireet ?; Ovatko vanhempasi tai sisarukset oli lupus tai muu autoimmuunisairauksiin ?; Mitä lääkkeitä ja ravintolisiä otatko säännöllisesti?

Valmistautuminen varaamiseksi

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi jättää aikaa käydä läpi kaikki kohdat haluat viettää enemmän aikaa. Lääkäri voi pyytää

Diagnosoinnissa lupus on vaikeaa, koska oireet vaihtelevat huomattavasti henkilöstä toiseen. Merkkejä ja oireita lupus voi vaihdella eri aikoina ja päällekkäisiä monien muiden sairauksien. Kukaan testi voi diagnosoida lupus. Yhdistelmä veren ja virtsan testit, oireet, ja lääkärintarkastus havaintoja johtaa diagnoosin.

Mitkä ovat mahdollisia syitä minun oireita tai tilaa ?; Mitä testejä suosittelette ?; Jos nämä testit eivät paikantaa syy minun oireet, mitä Lisätutkimukset voivat tarvitsen ?; Onko hoitoja tai elämäntapojen muutoksia, jotka saattavat auttaa minun oireita nyt ?; Onko minun täytyy seurata mitään rajoituksia, kun olemme etsii diagnoosi ?; Pitäisikö minun nähdä asiantuntija?

Veri ja virtsa kokeet voivat sisältää

Onko auringossa aiheuttaa voit kehittää ihottumat ?; Tee sormet kelmetä, tunnoton tai epämukava kylmässä ?; Älä oireesi sisällä mitään ongelmia muistin tai pitoisuuden ?; Kuinka paljon oireesi rajoittaa toimintakykyä koulussa, työssä tai henkilökohtaiset suhteet ?; Oletko ollut diagnosoitu muita sairauksia ?; Oletko raskaana tai aiot tulla raskaaksi?

Jos lääkäri epäilee, että lupus vaikuttaa keuhkojen tai sydämen, hän voi ehdottaa

Lupus voi vahingoittaa munuaisia ​​monin eri tavoin, ja hoidot voivat vaihdella, riippuen vaurioiden joka tapahtuu. Joissakin tapauksissa on tarpeen testata pieni näyte munuaiskudosnäytteillä määrittää, mitä paras hoito voisi olla. Näyte voidaan saada neulalla tai pienen viillon.

Täydellinen verenkuva. Tämä testi mittaa punaisten verisolujen, valkoisten verisolujen ja verihiutaleiden sekä hemoglobiinin määrä, proteiini punasoluja. Tulokset voivat ilmoittaa olet anemia, joka esiintyy yleisesti lupus. Alhainen veren valkosolujen tai verihiutaleiden määrä saattaa esiintyä lupus samoin .; Lasko. Tämä verikoe määrittää nopeuden, jolla punasoluja asettua pohjaan putken tunnissa. Nopeampi kuin normaali nopeus voi olla merkki elimistön sairaus, kuten lupus. Sedimentaationopeuden ei ole spesifinen jokin sairaus. Se voi olla koholla, jos olet lupus, toinen tulehdustila, syöpä tai tulehdus .; Munuaisten ja maksan arviointi. Verikokeet voi arvioida, kuinka hyvin munuaiset ja maksa toimivat. Lupus voi vaikuttaa näihin elimiin .; Virtsa. Tarkastelu näytteen virtsan saattaa nostaa proteiinin taso tai punasoluja virtsassa, joka saattaa esiintyä, jos lupus on vaikuttanut munuaisiin .; Tumavasta vasta-aine (ANA) testi. Positiivinen testi näitä vasta-aineita – tuottama immuunijärjestelmän – osoittaa stimuloida immuunijärjestelmää. Vaikka useimmat ihmiset, joilla on lupus on positiivinen ANA testi, useimmat ihmiset, joilla on positiivinen ANA ei ole lupus. Jos testi positiivinen ANA, lääkäri voi neuvoa enemmän vasta-aineen testaus.

Testit ja diagnoosi

Hoito lupus riippuu oireita. Määritetään onko oireita tulee hoitaa ja mitä lääkkeitä käyttö vaatii huolellista keskustelua eduista ja riskeistä lääkärin kanssa. Koska sinun oireet leimahtaa ja häviävät, sinä ja lääkäri voi todeta, että sinun täytyy muuttaa lääkkeitä tai annoksia. Lääkitys yleisimmin käytetään ohjaamaan lupus ovat

Rintakehän röntgenkuvaus. Kuva rintaa voi paljastaa poikkeava varjoja, jotka viittaavat siihen nestettä tai tulehduksen keuhkoihin .; Sydämen ultraäänitutkimus. Tämä testi käyttää ääniaaltoja tuottaa reaaliaikaista kuvaa oman sykkivä sydän. Se voi tarkistaa ongelmia teidän venttiilit ja muut osat sydämesi.

Ryhtyä toimenpiteisiin huolta kehon jos olet lupus. Yksinkertaiset toimenpiteet voivat auttaa estämään lupus soihdut ja, jos niitä ilmenee, paremmin selviytymään oireita koet. Yrittää

Joskus vaihtoehtoisia tai täydentäviä lääke saattaa hyödyttää ihmisiä lupus. Kuitenkin nämä hoitomuodot ovat yleensä käytetään perinteisten lääkkeitä. Keskustella näistä hoidoista lääkärin kanssa ennen aloittamista ne itse. Hän voi auttaa punnita hyödyt ja riskit ja kertoa, jos hoidot häiritse nykyisen lupus lääkitys.

Hoidot ja huumeet

Täydentäviä ja vaihtoehtoisia hoitomuotoja lupus sisältävät

Jos sinulla on lupus, olet todennäköisesti on erilaisia ​​tuskallisia tunteita ehdon, pelosta äärimmäistä turhautumista. Haasteet elää lupus lisätä riskiä masennuksen ja siihen liittyvien mielenterveysongelmat, kuten ahdistus, stressi ja huono itsetunto. Auttaa sinua selviytymään lupus, yritä

Tulehduskipulääkkeet (NSAID). Over-the-counter tulehduskipulääkkeet, kuten naprokseeni natriumia (Aleve) ja ibuprofeeni (advil, Motrin IB, muut), voidaan käyttää hoitamaan kipua, turvotusta ja kuumetta liittyvät lupus. Vahvempi NSAID ovat saatavissa reseptillä. Haittavaikutuksia tulehduskipulääkkeiden sisältävät mahan verenvuotoa, munuaisongelmia ja lisääntynyt riski sydänongelmia .; Malarialääkkeitä. Lääkehoito yleisesti käytetty malarian hoitoon, kuten hydroxychloroquine (Plaquenil), voi myös auttaa hallitsemaan lupus. Haittavaikutuksia voivat olla vatsavaivoja ja, hyvin harvoin, vahingoittaa silmän verkkokalvolla .; Kortikosteroideja. Prednisone ja muita kortikosteroidit voivat torjua tulehdus lupus mutta usein tuottaa pitkäaikaisia ​​haittavaikutuksia – kuten painonnousua, helposti mustelmia, harvennus luita (osteoporoosi), korkea verenpaine, diabetes ja lisääntynyt infektioriski. Riski haittavaikutusten kasvaa suuremmilla annoksilla ja pitkän aikavälin hoito .; Immunosuppressantit. Lääkkeet, jotka tukahduttaa immuunijärjestelmän voi olla apua vakavissa lupus. Esimerkkejä ovat atsatiopriini (Imuran, Azasan), mykofenolaattia (CellCept), leflunomidi (Arava) ja metotreksaatin (Trexall). Mahdolliset haittavaikutuksia ovat lisääntynyt infektioriski, maksavaurioita, vähentynyt hedelmällisyys ja lisääntynyt riski sairastua syöpään. Uudempi lääkitys, belimumab (Benlysta), vähentää myös lupus oireita joillakin ihmisillä. Sivuvaikutuksia ovat pahoinvointi, ripuli ja kuume.

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

Vaihtoehtoinen lääke

1

Selviytyminen ja tuki

)

Lue lisää Lupus

Lisää Lupus

Lääkärissä säännöllisesti. Ottaa säännöllisissä tarkastukset sijasta vain käydä lääkärin kun oireet pahenevat voi auttaa lääkäriä estämään leimahduksia, ja voi olla hyötyä kuvattaessa rutiini terveysongelmiin, kuten stressi, ruokavalio ja liikunta, joka voi olla hyödyllistä ehkäistä lupus komplikaatioita .; Hanki riittävä lepo. Henkilöt, joilla on lupus kokevat usein jatkuva väsymys, joka eroaa normaalista väsymys ja joka ei välttämättä vähene levätä. Tästä syystä se voi olla vaikea arvioida, kun on hidastettava. Hanki paljon unta yöllä ja päiväunia tai taukojen aikana tarpeen mukaan päivän .; Ole sun fiksu. Koska ultraviolettivalolle voi laukaista heijastumia, suojavaatteita – kuten hattu, pitkähihainen paita ja pitkät housut – ja käyttää aurinkovoiteet kanssa suojakerroin (SPF) on vähintään 55 aina mennä ulkopuolella .; Hanki säännöllinen liikunta. Liikunta auttaa toipumaan leimahtaa, vähentää riskiä sydänkohtaus, auttaa torjumaan masennusta ja edistää yleistä hyvinvointia .; Älä tupakoi. Tupakointi lisää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin ja voi pahentaa vaikutukset lupus oman sydämeen ja verisuoniin .; Syödä terveellistä ruokavaliota. Terveellinen ruokavalio korostaa hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita. Joskus voi joutua ruokavalion rajoituksia, varsinkin jos sinulla on korkea verenpaine, munuaisvaurio tai ruoansulatuskanavan ongelmia.

Dehydroepiandrosterone (DHEA). Sisältäviä lisäravinteita tämän hormonin on osoitettu vähentävän annosta steroideja tarvitaan vakauttaa oireita joillakin ihmisillä, joilla on lupus .; Kalaöljy. Kalaöljyä täydentää sisältävät omega-3-rasvahappoja, jotka voivat olla hyödyllisiä ihmisille, joilla lupus. Alustavat tutkimukset ovat osoittaneet joitakin lupaus, vaikkakin tutkimus on tarpeen. Sivuvaikutukset kalaöljylisien voivat olla pahoinvointi, röyhtäily ja hämärä maku suussa .; D-vitamiinia on jonkin verran näyttöä siitä, että ihmiset, joilla on lupus saattavat hyötyä täydentävää vitamiinin

Lue kaikki voit noin lupus. Kirjoita ylös kaikki kysymykset sinulla on noin lupus ja pyydä heitä seuraavan tapaamisen. Kysy lääkäriltä tai sairaanhoitajalta luotettavista lähteistä lisätietoja. Mitä enemmän tietää lupus, sitä varmempi tunnet oman hoitovalinnoista .; Kerää kannatusta ystävien ja perheen. Keskustele lupus ystävien ja perheen ja selittämään miten he voivat auttaa, kun sinulla on soihdut. Lupus voi olla turhauttavaa rakkaillesi koska ne yleensä näe sitä, ja ehkä näy sairas. He eivät voi kertoa, jos sinulla on hyvä päivä tai huono päivä, ellet kerro heille. Kerro avoimesti mitä tunnet niin, että ystävät ja perhe tietävät, mitä odottaa .; Ota aikaa itsellesi. Selviytyä stressiä elämässäsi ottamalla aikaa itsellesi. Käytä että aikaa lukea, mietiskellä, kuunnella musiikkia tai kirjoittaa päiväkirjaa. Etsi toimintaa, rauhallinen ja uudistaa sinulle .; Yhdistä muiden kanssa, jotka ovat lupus. Puhua muille ihmisille, joilla on lupus. Voit liittää muiden ihmisten kanssa, jotka ovat lupus tukemalla ryhmien paikkakunnallasi tai verkossa ilmoitustauluja. Muut ihmiset, joilla on lupus voivat tarjota ainutlaatuisia tukea, koska he kohtaavat monia samoja esteitä ja pettymyksiä että olet edessään.