lonkan: mitä tapahtuu, talteenotto, kipu ja lisää

Lonkan on menettely, jossa lääkäri kirurgisesti poistaa tuskallinen lonkkanivelen niveltulehdus ja korvaa sen tekonivelen usein valmistettu metallista ja muoviosia. Se yleensä tapahtuu, kun kaikki muut hoitovaihtoehdot ovat epäonnistuneet riittävän kivunlievityksen. Menettely olisi lievittää tuskallinen lonkkanivelen, joten kävely helpompaa.

Lonkan voidaan suorittaa perinteisesti tai käyttämällä mitä pidetään vähän invasiivisia tekniikkaa. Suurin ero näiden kahden menettelyn on koko viillon.

Aikana vakio lonkan, sinulle annetaan yleisanestesiassa rentoutua lihaksia ja laittaa sinut väliaikaiseen syvään uneen. Tämä estää sinua tunne kipua leikkauksen aikana tai mitään tietoa menettelyn. Spinal anestesia voidaan antaa estämään kivun vaihtoehtona.

Lääkäri sitten tehdä leikkauksen reunassa lonkan ja siirrä lihakset liitetty yläosaan thighbone paljastamiseksi lonkkanivelen. Seuraavaksi pallo osa yhteistä poistetaan leikkaamalla thighbone sahalla. Sitten tekonivel on liitetty reisiluun joko sementtiä tai erityistä materiaalia, joka sallii jäljellä olevan luun liittää uusi yhteinen.

Sitten lääkäri valmistelee pinnan hipbone – poistamalla vaurioitunut rusto – ja pitää korvaavan socket osittain hipbone. Uusi pallo osa thighbone työnnetään sitten pistorasiaan osan lonkan. Nielu voidaan laittaa auttaa valua mitään nestettä. Sitten lääkäri reattaches lihaksia ja sulkee viillon.

Vaikka useimmat lonkan leikkauksia tänään suoritetaan käyttämällä tavallista tekniikkaa (yksi 8-10 tuuman leikata pitkin puolella lonkan), viime vuosina, jotkut lääkärit ovat olleet käyttämällä mahdollisimman vähän invasiivisia tekniikkaa. Vuonna vähän invasiivisia lähestymistapa, lääkärit että mielellään kahdesta palasta 2-5 tuumaa pitkä. Sama menettely suoritetaan kautta nämä pienet palat standardin tekonivelleikkausta.

Pienet leikkaukset arvellaan vähentävän veren menetys, helpottavat kipua leikkauksen jälkeen, lyhentää sairaalahoitoa, vähentää arpi ulkonäkö, ja nopeus paranemista.

On kuitenkin tärkeää, että kirurgi erittäin taitava tätä tekniikkaa. Tutkimus on osoittanut tuloksia kanssa vähän invasiivisia lähestymistapa voi olla huonompi kuin tavanomaista lonkan jos tehdään lääkärillä ei ole kovin kokenut tällä tekniikalla.

Koska voi olla joitakin veren menetys aikana lonkan, saatat tarvita verensiirtoa, joten haluat ehkä harkita luovutat verta ennen toimenpidettä.