leflunomidi nivelreumaan

Leflunomidia suun (suullisesti).

Leflunomide (Arava) on sairauden kulkuun antirheumatic lääkettä (DMARD), jota käytetään nivelreuman hoitoon. Se häiritsee taudin etenemistä estämällä tuotantoa valkosolujen, jotka aiheuttavat niveltulehdus on nivelreuma. Koska se estää luonnollista vastetta immuunijärjestelmän, leflunomidi pidetään immunosuppressiivinen lääke.

Leflunomide hoidetaan aktiivinen nivelreuma aikuisilla lievittää oireita ja hidastaa taudin etenemistä. Leflunomidi pidetään valinta ihmisille, joilla on aktiivinen nivelreuma, jotka eivät ole vastanneet metotreksaattia tai sulfasalatsiinia.

Leflunomide voi parantaa oireita, hidas tai estää taudin pahenemisen, ja parantaa toimivat ihmiset, joilla on nivelreuma. Lisäksi näyttää olevan hyvin siedetty ja hidastaa taudin etenemistä nähty röntgenkuvat. 1

Tavallisesti hyödyt lääkettä ovat tärkeämpiä kuin mahdolliset vähäiset sivuvaikutukset; Haittavaikutuksia voi mennä pois kun ottaa lääkettä jonkin aikaa; Jos haittavaikutuksia silti häiritse sinua ja olet ihme, jos sinun pitäisi pitää lääkettä, ota yhteyttä lääkäriin. Hän saattaa pystyä pienentää annosta tai vaihtaa lääkettä. Älä yhtäkkiä lopettaa lääkkeen käyttöä, ellei lääkäri määrää.

Kaikki lääkkeet on sivuvaikutuksia. Mutta monet ihmiset eivät tunne sivuvaikutuksia, tai he pystyvät käsittelemään niitä. Kysy apteekista sivuvaikutuksia kunkin lääkkeen otat. Sivuvaikutukset ovat myös lueteltu tietojen mukana lääkettä.

Tässä on muutamia tärkeitä asioita ajatella

Soita lääkärille tai muista pelastustoimeen heti, jos olet

Soita lääkärillesi, jos olet

Yleiset haittavaikutukset tätä lääkettä

Katso Drug Reference täydellinen luettelo sivuvaikutuksia. (Drug Reference ei ole käytettävissä kaikissa järjestelmissä.)

Hengitysvaikeuksia; Kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Leflunomidi ei tulisi käyttää raskauden aikana tai hedelmällisessä iässä olevien naisten, jotka eivät käytä luotettavaa ehkäisymenetelmää. Älä ota leflunomidin jos imetät -feeding. Jos suunnittelet raskautta, tarkistaa lääkäriltä ennen lopettamista syntyvyyden ja raskautta. Hän luultavasti määrätä lääkettä (kolestyramiini), joka poistaa leflunomidi kehosta. Lääkäri sitten varmista, että leflunomidi ei enää tunnu elimistössä.

Ihmiset Leflunomide tarvitsevat säännöllistä seurantaa maksan toiminta tarkistaa merkkejä maksavaurioita. Keskustele lääkärin kanssa ennen leflunomidin jos olet joskus ollut maksa-, munuais-, tai immuunijärjestelmän sairaus tai aiempi merkittävä alkoholin käytön.

Medicine on yksi monista työkaluja lääkäriltä on hoitoon terveysongelma. Kun lääkettä kuin lääkäri ehdottaa parantaa terveyttä ja voivat ehkäistä tulevia ongelmia. Jos et ota lääkkeitä oikein, voi olla laskemisesta oman terveyden (ja ehkä elämäsi) vaarassa.

On monia syitä, miksi ihmiset on vaikeuksia ottaa lääkkeensä. Useimmissa tapauksissa on jotain, voit tehdä. Ehdotuksia siitä, miten kiertää yhteisiä ongelmia, lääkkeitä kuin on määrätty.

Älä käytä tätä lääkettä, jos olet raskaana, rinta- -feeding, tai suunnittelet raskaaksi. Jos haluat käyttää tätä lääkettä, keskustele lääkärisi kanssa, miten voit estää raskauden.

Jatkohoidon on keskeinen osa hoitoa ja turvallisuutta. Muista tehdä ja mennä kaikki nimitykset, ja soita lääkärille, jos on ongelmia. On myös hyvä tietää testitulokset ja pitää luetteloa lääkkeistä otat.

Täytä uuden lääkityksen tiedot (PDF) (Mikä on PDF-asiakirja?) Auttaa ymmärtämään tätä lääkitystä.

Lääkkeet nivelreuma (2009). Hoito Ohjeet From The Medical Letter, 7 (81): 37-46.

Anne C. Poinier, MD – Sisäinen Medicin; Nancy Ann Shadick, MD, MPH – Internal Medicine, Rheumatology

09 syyskuu 2014

Nokkosihottuma; Kuume ja vilunväristykset; Poltto virtsaaminen; Vaikea vatsa kipua tai ripulia.

Ripuli; Ihottuma; Käännettävä hiustenlähtöä.