kynsien sieni

Kynsien sieni on yleinen sairaus, joka alkaa kuin valkoinen tai keltainen mukaisesti paikalla kärki kynnellä tai varpaankynsi. Koska sieni-infektio menee syvemmälle, kynsien sieni voi aiheuttaa kynsien värjätä, paksuuntua ja murentua reunalla. Se voi vaikuttaa useita nauloja, mutta yleensä ei niitä kaikkia.

Jos ehto on mieto ja ei kiusaa sinua, et välttämättä tarvitse hoitoa. Jos kynsien sieni on tuskallinen ja on aiheuttanut paksuuntunut kynnet, itsehoidon vaiheita ja lääkkeet voivat auttaa. Mutta vaikka hoito onnistuu, kynsien sieni usein tulee takaisin.

Kynsien sieni kutsutaan myös onychomycosis (on-ih-koh-my-KOH-sis) ja tinea unguium. Kun sieni tarttuu alueet varpaiden välissä ja ihon jalat, sitä kutsutaan urheilijan jalka (tinea pedis).

Saatat olla kynsien sieni – kutsutaan myös onychomycosis (on-ih-koh-my-KOH-SIS) – jos yksi tai useampi kynnet ovat

Infected kynnet voivat myös erillään kynnenvieruskudoksen, tilaa kutsutaan onykolyysi (on-ih-KOL-ih-sis). Saatat tuntea kipua varpaissa tai sormenpäillä ja havaita hieman pahalle.

Haluat ehkä nähdä lääkäriin, jos itsehoidon vaiheet eivät ole auttaneet. Myös nähdä lääkäriin, jos sinulla on diabetes ja ajatella olet kehittämässä kynsien sieni.

Kynsien sieni-infektiot ovat tyypillisesti aiheuttaman dermatophyte sieni. Hiivat ja homeet voidaan myös vastuussa kynsien sieni-infektiot.

Kun lääkäriin

Mitä sieniä?

Sienet ovat mikroskooppiset organismit, jotka eivät tarvitse auringonvaloa selviytyäkseen. Jotkut sienet ovat hyötykäyttö. Toiset aiheuttavat sairauksia ja infektio. sienet

Kynsien sieni on useammin toenails kuin kynnet, osittain siksi

Varpaankynnet vs. kynnet

Tekijöitä, jotka voivat lisätä riskiä sairastua kynsien sieni sisältää

Mitä voit tehdä

Vaikea tapaus kynsien sieni voi olla kivulias ja voi aiheuttaa pysyviä vaurioita kynnet. Ja se voi johtaa muita vakavia infektioita, jotka leviää jalat jos olet tukahdutetaan immuunijärjestelmä johtuu lääkitys, diabetes tai muita ehtoja.

Lääkehoito

Jos sinulla on diabetes, olet ehkä pienentää verenkiertoa ja hermo tarjonnan jalat. Olet myös suurempi vaara bakteeri ihon infektio (selluliitti). Joten kaikki suhteellisen pieniä vammoja jalat – kuten kynsien sieni-infektio – voi johtaa entistä vakava komplikaatio. Ota yhteys lääkäriin, jos sinulla on diabetes ja ajatella olet kehittämässä kynsien sieni.

Kirurgiseen tai muita menettelyjä

Olet todennäköisesti aloittaa näkemästä perhelääkäri tai yleislääkäri. Joissain tapauksissa, kun soitat asettanut tapaamisen, sinulla voi kutsua välittömästi joko lääkäri, joka on erikoistunut ihosairaudet (ihotautilääkäri) tai joka on erikoistunut jalka olosuhteissa (podiatrist).

Jotta suurimman osan ajasta lääkärisi kanssa, on hyvä valmistautua varaamiseksi.

Kynsien sieni, kysymyksiin voisi kuulua

Älä epäröi kysyä muita kysymyksiä sinulla on.

Lääkäri todennäköisesti tutkia kynnet ensin. Hän voi kaapia jotkut roskia alta kynsien ja lähettää sen lab tunnistamiseksi sieni aiheuttaa infektion.

Muut tilat, kuten psoriasis, voi jäljitellä sieni-infektio, kynsien. Mikro-organismit, kuten hiiva ja bakteerit voivat myös tartuttaa kynnet. Tietäen syy infektio auttaa määrittämään parhaan hoidon.

Jos itsehoidon strategioita ja over-the-counter (nonprescription) tuotteet eivät ole auttaneet, lääkäri voi ehdottaa yhdistelmä reseptilääkkeiden ja muita lähestymistapoja. Mutta vaikka et löytää helpotusta teidän oireita, toista infektiot ovat yleisiä.

Oral antifungal huumeita. Lääkäri voi määrätä suullisen sienilääke. Tutkimukset osoittavat tehokkaimpia hoitoja on terbinafiini (Lamisil) ja itrakonatsoli (Sporanox). Nämä lääkkeet auttavat uusi naula kasvaa tartuntaa, hitaasti korvaa saastuneesta osasta.

Sinä kestää tavallisesti tämän tyyppisen lääkkeen kuudesta 12 viikkoa. Mutta et näe lopputulos hoito, kunnes kynsi kasvaa takaisin kokonaan. Se voi kestää neljä kuukautta tai kauemmin poistamiseksi infektio.

Hoito menestys hinnat ja näiden lääkkeiden näyttävät olevan alhaisemmat aikuisilla yli 65-vuotiaana ja hoidon onnistumisen vaikuttaa lisäävän kun yhdistetään suun ja ajankohtainen antimykoottihoidot.

Suun antifungal lääkkeet saattavat aiheuttaa haittavaikutuksia vaihtelevat ihottuma maksavaurioita. Saatat on satunnaista verikokeita, miten teet tämäntyyppisten lääkkeiden. Lääkärit voivat suositella niitä ihmisiä, joilla on maksasairaus tai sydämen vajaatoiminta tai jotka tiettyjen lääkkeiden.

Lääkeaineita kynsien kerma. Lääkäri voi määrätä antifungaalista kerma, joka hieroa oman tartunnan kynnet liotuksen jälkeen. Nämä voiteet voi toimia paremmin, jos ensin ohut kynnet. Tämä auttaa lääkitys saada läpi kovan kynnen pinnan alla olevaan sientä.

Ohut kynnet, käytät over-the-counter (nonprescription) voidetta, joka sisälsi ureaa. Tai lääkäri voi ohut pinta naulan (Revidoi), jossa tiedoston tai muun työkalun.

Laser ja valo-pohjainen hoitoja. Enemmän tutkimus on tarpeen, mutta nämä menetelmät – yksin tai lääkitys – voi auttaa kynnet parantua. Eräässä tutkimuksessa testattiin tehokkuus hiilidioksidi laser hoito yhdistettynä sienilääkkeiden kynsien kerma. Useimmat 24 ihmistä tutkimuksessa hyötyi hoidosta.

Laser ja valo-pohjainen hoitoja ei ole käytettävissä kaikkialla, ovat kalliita, ja usein eivät kuulu vakuutuksen.

Usein voit hoitaa sieni kynsien infektio kotona

Kokeile over-the-counter sienilääkkeiden kynsien voiteet ja öljyt. Useita tuotteita on saatavilla. Jos huomaat valkoiset merkit pinnalla kynsien, tiedosto ne pois, liota kynsiä vedessä, kuivaa ne, ja soveltaa lääkkeitä kerma tai kosteusemulsio.

Jos olet urheilijan jalka sekä kynsien sieni, hoitoon urheilijan jalka kanssa lääkkeitä jauheiden tai suihkeita ja pitää jalat puhtaana ja kuivana.

Trim ja ohut kynnet. Tämä auttaa vähentämään kipua alentamalla painetta kynnet. Lisäksi, jos teet tämän ennen kuin antifungaalista, lääke pääsee syvemmälle kynsien.

Ennen hienosäätöä tai käyttämällä kynsiviila ohut paksu nauloja, ne pehmenevät. Voit tehdä tämän seuraavasti öisin rutiinia: Levitä urea kerma asianomaisille nauloja, peitä ne siteellä, ja pestä pois urean saippualla ja vedellä aamulla. Toista, kunnes kynnet pehmenevät. Suojaa iho ympärillä kynnet vaseliinilla.

Jos sinulla on sairaus, joka aiheuttaa huono verenkierto jalat ja ei voi leikata kynnet, nähdä terveydenhuollon tarjoaja säännöllisesti ovat kynnet leikataan.

Jotkut ihmiset ovat menestyneet kanssa vaihtoehtoisia lähestymistapoja hoitoon kynsien sieni

Nämä tavat voivat estää kynsien sieni tai reinfections

käydä lääkärin