keuhkosyöpä komplikaatioita

Keuhkosyöpä on eräänlainen syöpä, joka alkaa keuhkoihin. Keuhkot kaksi kuohkea elimiä rintaa joka ottaa happea, kun hengittää ja vapauttaa hiilidioksidia, kun hengittää.

Keuhkosyöpä on johtava syy syöpäkuolemista Yhdysvalloissa, sekä miehillä että naisilla. Keuhkosyöpä vaatii enemmän ihmishenkiä vuosittain kuin tehdä paksusuolen, eturauhasen, munasarjojen ja rintasyöpiä yhdistettynä.

Ihmiset, jotka tupakoivat on suurin riski sairastua keuhkosyöpään. Riski keuhkosyöpään kasvaa ajan pituus ja savukkeiden määrä olet savustettu. Jos lopettaa tupakointi, vaikka polttamisen jälkeen monta vuotta, voit merkittävästi vähentää mahdollisuuksia sairastua keuhkosyöpään.

Keuhkosyöpä ei yleensä aiheuta oireita sen varhaisessa vaiheessa. Merkkejä ja oireita keuhkosyöpään tyypillisesti vasta kun tauti on edennyt.

Merkkejä ja oireita keuhkosyöpään voi sisältyä

Sovi tapaaminen lääkärisi kanssa, jos sinulla on oireita, jotka huolestuttavat sinua.

Jos tupakoit ja ole voinut lopettaa, tehdä ajanvarauksen kanssa lääkärille. Lääkäri voi suositella strategioita tupakoinnin lopettamista, kuten neuvonta, lääkitys ja nikotiinin korvaavia tuotteita.

Kun lääkäriin

Miten tupakointi aiheuttaa keuhkosyöpää

Tupakointi aiheuttaa valtaosa keuhkosyövässä – sekä tupakoitsijoilla ja henkilöillä, jotka altistuvat tupakansavulle. Mutta keuhkosyövän esiintyy myös ihmisiä, jotka eivät koskaan savustettu ja jotka eivät koskaan ollut pitkäaikainen altistuminen tupakansavulle. Näissä tapauksissa ei ehkä ole selvää aiheuttaa keuhkosyöpää.

Lääkärit uskovat, tupakointi aiheuttaa keuhkosyöpää vahingoittamalla solujen rivi keuhkoihin. Kun hengittää tupakansavu, joka on täynnä syöpää aiheuttavia aineita (karsinogeenejä), muutokset keuhkokudoksen alkavat lähes välittömästi.

Tyypit keuhkosyöpään

Aluksi elimistö saattaa pystyä korjaamaan tämä vahinko. Mutta kukin toistuva altistuminen, normaali solujen rivi keuhkoihin yhä vaurioitunut. Ajan haitta aiheuttaa solujen toimia epänormaalisti ja lopulta syöpä voi kehittyä.

Mitä voit tehdä

Lääkärit jakavat keuhkosyöpä kahteen päätyyppiin perustuu ulkonäköön keuhkosyövän soluja mikroskoopilla. Lääkäri tekee hoidon päätöstä, joiden perusteella merkittävä keuhkosyövän olet. Kaksi yleistä tyyppiä keuhkosyöpä ovat

Kysymystä, jos olet ollut diagnosoitu keuhkosyöpä

Useat tekijät voivat lisätä riskiä sairastua keuhkosyöpään. Jotkut riskitekijät voidaan ohjata esimerkiksi lopettamalla tupakointi. Ja muita tekijöitä ei voida kontrolloida, kuten suvussa.

Mitä odottaa lääkäriltä

Riskitekijöitä keuhkosyöpä sisältävät

Testaus terveillä ihmisillä keuhkosyöpä

Altistuminen radon. Radon on tuotettu luonnollinen jakautuminen uraanin maaperän, rock ja vesi, joka lopulta tulee osa huoneilmassa. Unsafe tasoa radonin voi kerääntyä tahansa rakennuksessa, mukaan lukien koteja.

Radon testisarjoja, jota voi ostaa rautakauppaa, voidaan määrittää, tasot ovat turvallisia. Jos vaarallisia tasoja havaitaan, korjaustoimenpiteet ovat saatavilla.

Keuhkosyöpä voi aiheuttaa komplikaatioita, kuten

Kipu. Advanced keuhkosyöpä, joka leviää limakalvojen keuhkojen tai toiselle alueelle kehon, kuten luun, voi aiheuttaa kipua.

Kerro lääkärille, jos tunnet kipua. Kipu voi aluksi olla lieviä ja ajoittaisia, mutta voi tulla vakiona. Lääkehoito, sädehoito ja muut hoidot voivat auttaa tekemään mukavamman.

Neste rinta (pleuraeffuusio). Keuhkosyöpä voi aiheuttaa nesteen kerääntyä tilaan, joka ympäröi vaikuttaa keuhkojen rintaonteloon (keuhkopussin tilaa).

Nesteen kertyminen rinnassa voi aiheuttaa hengenahdistusta. Hoidot ovat käytettävissä valua nestettä rintaa ja vähentää riskiä, ​​että pleuraalieffuusio tapahtuu jälleen.

Syöpä, joka leviää muihin kehon osiin (etäpesäke). Keuhkosyöpä leviävät usein (metastasizes) muihin kehon osiin, kuten aivoihin ja luut.

Syöpä, joka leviää voi aiheuttaa kipua, pahoinvointia, päänsärkyä tai muita oireita riippuen siitä, mitä urut vaikuttaa. Kun keuhkosyöpä on levinnyt muihin elimiin, se yleensä ole parannettavissa. Hoidot ovat käytettävissä pienentää oireita ja auttaa elämään pidempään.

Testit diagnosoida keuhkosyöpä

Jos sinulla on oireita, jotka huolestuttavat sinua, aloittaa näkemästä perhelääkäri. Jos lääkäri epäilee sinulla on keuhkosyöpä, saat todennäköisesti olla ohjata erikoislääkärin. Asiantuntijoita, jotka kohdella ihmisiä keuhkosyöpä voi sisältyä

Keuhkosyöpä lavastus

Koska nimitykset voi olla lyhyt, ja koska siellä on usein paljon kentällä kattamaan se hyvä olla hyvin valmisteltu. Jotta saat valmis, yritä

Vaiheet keuhkosyövän

Leikkaus

Aikasi lääkärin kanssa on rajoitetusti, joten valmistelee lista kysymyksiä auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta yhdessä. Listaa kysymyksiin tärkein vähiten tärkeä asia aika loppuu. Keuhkosyöpään, jotkut peruskysymyksiin kysyä sisällyttää

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä lisää kysymyksiä varaamiseksi.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi antaa enemmän aikaa myöhemmin koskemaan myös muita pisteitä haluat käsitellä. Lääkäri voi pyytää

Useat organisaatiot suosittelevat ihmisiä, joilla on lisääntynyt riski sairastua keuhkosyöpään pitävät vuosittaisen tietokonetomografia (CT) skannaa etsiä keuhkosyöpään. Jos olet 55 tai vanhempi ja savua tai käyttää polttaa, keskustele lääkärisi kanssa eduista ja riskeistä keuhkosyöpään seulontaan.

Jotkut tutkimukset osoittavat keuhkosyövän seulonta säästää ihmishenkiä etsimällä syöpä aikaisemmin, jolloin se voidaan käsitellä enemmän onnistuneesti. Mutta muut tutkimusten mukaan keuhkosyövän seulonta paljastaa usein enemmän lieviä olosuhteita, jotka saattavat vaatia invasiivisia testaus ja aiheuttaa ihmiselle turhia riskejä ja huoli.

Jos on syytä olettaa, että sinulla voi olla keuhkosyöpä, lääkäri voi tilata useita testejä etsiä syöpäsoluja ja sulkea pois muita ehtoja. Jotta diagnosoida keuhkosyöpä, lääkäri voi suositella

Kudosnäyte (biopsia). Näyte poikkeavien solujen voidaan poistaa menettelyä kutsutaan koepala.

Lääkäri voi suorittaa koepala useilla tavoilla, mukaan lukien keuhkojen, jossa lääkärisi tutkii epänormaali alueet keuhkoihin käyttämällä valaistu putki, joka on läpäissyt alas kurkusta ja keuhkoihin, mediastinoscopy, jossa tehdään viilto tyvestä niskan ja kirurgiset välineet Lisätään takana rintalastan ottaa kudosnäytteitä imusolmukkeiden ja neulabiopsiaan, jossa lääkärille käyttää röntgen- tai CT-kuvia ohjaamaan neulan läpi rintakehän ja osaksi keuhkokudoksesta kerätä epäilyttävien solut.

Biopsia näyte voidaan ottaa imusolmukkeisiin tai muilla alueilla, joissa syöpä on levinnyt, kuten maksaan.

Kun keuhkosyöpä on diagnosoitu, lääkäri toimii laajuuden määrittämiseksi (vaihe) oman syöpä. Syöpä lavalla auttaa Lääkäri päättää, mikä hoito on sopivin.

Välivarastointi testit voivat sisältää kuvantamisen menettelyt, joiden lääkäriltä etsiä todisteita siitä, että syöpä on levinnyt yli keuhkoihin. Nämä testit sisältävät TT, magneettikuvaus (MRI), positroniemissiotomografia (PET) ja luuston kuvauksissa. Ei jokainen Testi sopii jokaiselle henkilölle, joten keskustele lääkärisi kanssa siitä, mitkä menettelyt ovat sinulle.

Pienisoluinen keuhkosyöpä joskus kuvataan olevan rajallinen tai laajoja. Rajoitettu osoittaa syöpä on rajoitettu yhteen keuhko. Laajat osoittaa syöpä on levinnyt yli yksi keuhko.

Sinä ja lääkäri valita syövän hoitosuunnitelma perustuu useisiin tekijöihin, kuten yleistä terveydentilaa, tyyppi ja vaihe syöpä, ja s. Vaihtoehdot sisältävät tyypillisesti yhden tai useamman hoitoja, kuten leikkaus, kemoterapia, sädehoito tai kohdennettuja lääkehoito.

Joissakin tapauksissa se voi jättää tehtävä käsittely. Esimerkiksi, saatat tuntea, että hoidon sivuvaikutukset ovat suuremmat kuin mahdolliset hyödyt. Kun näin on, lääkäri voi ehdottaa mukavuutta hoidon hoitoon vain oireiden syövän aiheuttaa, kuten kipua tai hengenahdistusta.

Leikkauksen aikana kirurgi toimii poistaa keuhkosyöpä ja marginaali tervettä kudosta. Poisto- keuhkosyöpä sisältävät

Jos leikkaukseen, kirurgi voi myös poistaa imusolmukkeet rinnastasi voidakseen tarkistaa niitä merkkejä syöpä.

Keuhkosyöpä leikkaus liittyy riskejä, mukaan lukien verenvuoto ja infektio. Odottaa tuntea hengästyneenä jälkeen keuhkojen leikkauksen. Jos osa keuhkojen poistetaan, jäljellä keuhkokudoksen laajenee ajan myötä ja helpottaa hengittämistä. Lääkäri voi suositella hengitysteiden terapeutti, joka voi opastaa hengitys harjoituksia tukiin palautumisen.

Kemoterapia käyttää huumeita tappaa syöpäsoluja. Yksi tai useampi kemoterapiaa huumeita voidaan antaa kautta laskimoon käsivarteen (suonensisäisesti) tai suun kautta. Yhdistelmä huumeiden yleensä annetaan useita hoitoja aikana viikkoja tai kuukausia, taukoja välissä niin, että voit palauttaa.

Kemoterapia käytetään usein leikkauksen jälkeen tappaa kaikki syöpäsolut voivat jäädä. Sitä voidaan myös käyttää ennen leikkausta kutistua syövät ja ne on helpompi poistaa. Joissakin tapauksissa, kemoterapia voidaan lievittää kipua ja muita oireita edennyt syöpä.

Sädehoitoa käytetään suuritehoista energiaa palkit lähteistä kuten röntgenkuvat ja protoneja tappaa syöpäsoluja. Sädehoito voidaan suunnata oman keuhkosyöpä ulkopuolelta kehon (ulkoinen sädehoito) tai se voidaan laittaa sisälle neuloja, siemenet tai katetrien ja sijoitetaan kehon lähellä syöpä (brakyhoidoksi).

Sädehoitoa voidaan käyttää leikkauksen jälkeen tappaa kaikki syöpäsolut voivat jäädä. Sitä voidaan myös käyttää ensimmäisenä hoito keuhkosyöpä, jota ei voida poistaa leikkauksen aikana. Henkilöille, joilla on edennyt keuhkosyöpä, sädehoitoa voidaan käyttää lievittää kipua ja muita oireita.

Henkilöille, joilla on keuhkosyöpä syöpiä, jotka ovat hyvin pieniä, yksi vaihtoehto voisi olla stereotaktisten elin sädehoitoa. Tämä muoto säteilyn tavoitteena monien säteilysuihkut eri näkökulmista on keuhkosyöpä. Stereotaktinen kehon sädehoidon tyypillisesti suorittaa yhden tai muutaman hoitoja. Tietyissä tapauksissa voidaan käyttää paikka leikkauksen pieniä kasvaimia.

Kohdennettu hoitomuodot ovat uudempia syöpälääkkeitä, jotka toimivat kohdistamalla erityisiä poikkeavuuksia syöpäsoluissa. Kohdennettu hoito lääkkeitä käytetään usein yhdessä kemoterapiaa huumeita.

Kohdennettu hoitovaihtoehtoja hoitoon keuhkosyöpä sisältävät

Jotkut kohdennettuja hoitomuotojen toimivat vain potilailla, joiden syöpäsoluissa on tiettyjä geneettisiä mutaatioita. Your syöpäsolut testataan laboratoriossa, onko nämä lääkkeet saattavat auttaa.

Kliiniset tutkimukset ovat tutkimuksia kokeellisen keuhkosyövän hoitoja. Saatat olla kiinnostunut ilmoittautumalla kliinisessä tutkimuksessa, jos keuhkosyöpä hoidot eivät toimi tai jos hoitovaihtoehdot ovat rajalliset.

Hoidot tutkittiin kliinisessä tutkimuksessa voi olla uusimmat innovaatiot, mutta ne eivät takaa paranna. Punnittava huolellisesti hoitovaihtoehdoista lääkärin kanssa.

Osallistumisesi kliinisessä tutkimuksessa voi auttaa lääkäreitä ymmärtämään paremmin, miten kohdella keuhkosyöpä tulevaisuudessa.

Henkilöt, joilla on keuhkosyöpä kokevat usein oireita ja syövän sekä haittavaikutuksia hoidon. Tukihoito, joka tunnetaan myös nimellä lievittävä hoito, on erikoisuus lääketieteen alalla, joka liittyy kanssa lääkärin minimoida oireita.

Lääkäri saattaa suositella tavata palliatiivisen hoidon joukkue pian diagnoosin varmistaa, että olet mukava aikana ja jälkeen syövän hoidossa.

Eräässä tutkimuksessa, ihmiset, joilla on edennyt ei-pienisoluinen keuhkosyöpä, joka alkoi saada tukevaa hoitoa pian diagnoosin elivät pidempään kuin ne, jotka jatkoivat hoitoja, kuten kemoterapiaa ja säteily. Saavien tukihoito raportoitu parantaa mielialaa ja elämänlaatua. He selvisivät keskimäärin lähes kolme kuukautta pidempi kuin ei ne saivat tavanomaista hoitoa.

Saatat olla huolissaan siitä, että palliatiivista hoitoa saavilla tarkoittaa, et voi läpikäydä aggressiivinen hoito syöpä. Mutta sen sijaan korvata parantavia hoitoja, palliatiivinen hoito täydentää syövän hoidossa ja voivat tehdä siitä todennäköisempää, että voit suorittaa hoitoja.

Monet ihmiset keuhkosyöpä kokemusta hengenahdistus jossain vaiheessa aikana sairauden. Hoidot, kuten lisähappea, ja lääkkeet ovat käytettävissä auttaa sinua tuntemaan olonsa mukavammaksi, mutta ne eivät aina riitä.

Selviytymään hengenahdistus, se voi auttaa

Kerro lääkärille, jos koet hengenahdistusta tai jos oireet pahenevat, koska on olemassa monia muita hoitoja saatavilla lievittää hengenahdistusta.

Täydentäviä ja vaihtoehtoisia keuhkosyöpä hoidot eivät paranna syöpää. Vaan toisiaan täydentäviä ja vaihtoehtoisia hoitoja voidaan usein yhdistää lääkärin hoitoa lievittää oireita.

Lääkäri voi auttaa punnita hyödyt ja riskit täydentäviä ja vaihtoehtoisia hoitoja.

American College of Chest Physicians suosittelee ihmisiä keuhkosyöpään pitäisi harkita

Akupunktio. Aikana akupunktio istunto, koulutettu lääkäri työntää pieniä neuloja tarkka pistettä kehon. Akupunktio voi lievittää kipua ja helpottaa syövän hoitoon sivuvaikutuksia, kuten pahoinvointia ja oksentelua, mutta ei ole näyttöä siitä, että akupunktio on mitään vaikutusta syöpä.

Akupunktio voi olla turvallisia, kun tehdään sertifioitu lääkäri. Pyydä lääkäriltä suositella joku paikkakunnalla. Mutta akupunktio ei ole turvallista, jos sinulla on alhainen verenkuva tai verenohennuslääkkeitä.

Hieronta. Aikana hieronta, hieroja käyttää käsiään painamasta ihoa ja lihaksia. Hieronta voi lievittää ahdistusta ja kipua ihmisiä, joilla on syöpä. Jotkut hierojat on erityisesti koulutettu toimimaan ihmisten kanssa, jotka ovat syöpä.

Kysy lääkäriltä nimiä hierojat paikkakunnalla. Hieronta ei pitäisi sattua. Your hieroja ei pitäisi painostaa lähellekään kasvaimen tai kirurgiset haavat. Vältä ottaa hieronnan jos veriarvot ovat alhaiset tai jos olet verenohennuslääkkeitä.

Diagnoosi syöpä voi olla ylivoimainen. Ajan löydät keinoja selviytyä ahdistusta ja epävarmuutta syövän. Siihen asti, saatat löytää se auttaa

Etsi joku puhua. Etsi hyvä kuuntelija, joka on valmis kuuntelemaan teitä puhua toiveita ja pelkoja. Tämä voi olla ystävä tai perheenjäsen. Huoli ja ymmärtäminen ohjaaja, lääketieteen sosiaalityöntekijä, papiston jäsen tai syöpä tukiryhmä myös olla hyödyllinen.

Kysy lääkäriltäsi tukea ryhmien omalla alueella. Tai tarkista puhelinluettelosta, kirjastosta tai syövän organisaation, kuten National Cancer Institute tai American Cancer Society.

Ei ole varma tapa estää keuhkosyöpää, mutta voit vähentää riskiä, ​​jos

käydä lääkärin

kemoterapia

Säteilyhoito

Kohdennettu lääkehoito

kliiniset tutkimukset

Palliatiivinen hoito

Selviytyminen hengenahdistus