keuhkosyöpä ja muita keuhko-ongelmia tupakoinnin

Useimmat keuhkosyöpä johtuu tupakoinnista. Kun olet sulkenut, riskiä keuhkosyöpään laskee vähitellen. 10 vuodella, riski on noin puolet siitä, mitä se olisi ollut, jos olisi jatkanut tupakoida. Tämä riski vähenee edelleen, kun useita vuosia tupakoimattomuus kasvaa. 1

Ihmiset, joilla on astma ovat useammin tai huonompi astmakohtauksia jos he polttavat. Ne, jotka lopettaa tupakointi yleensä vähemmän, lyhyempi astmakohtauksia.

Ihmiset, jotka tupakoivat ovat enemmän vilustuminen, flunssa, ja keuhkokuume kuin ihmiset, jotka eivät tupakoi. Kun lopettaa tupakoinnin, sinun on vähemmän näistä sairauksista. Luultavasti menettää “tupakoitsijan yskä” 1 tai 2 viikon kuluttua lopettaa tupakoinnin.

Kun lopettaa tupakoinnin, vahingot keuhkokudoksen hidastuu. Ensimmäisessä päivän kuluttua lopettaa, saatat huomata, että olet pussistaan ​​enemmän limaa kuin normaalisti. Tämä on seurausta kehon yrittää tyhjentää keuhkoihin. Mutta te myös huomata useiden viikkojen voit hengittää helpommin, on enemmän kestävyyttä, ja lopulta, yskä vähemmän.

Centers for Disease Control and Prevention (2010). Miten tupakansavu aiheuttaa tautia … ja mitä se merkitsee sinulle. Raportin lääkintäviranomainen. Saatavilla verkossa: http://www.cdc.gov/tobacco/data_statistics/sgr/2010/consumer_booklet/pdfs/consumer.pdf.

Adam Husney, MD – Family Medicin; John Hughes, MD – Psychiatry

09 syyskuu 2014