keuhkosyöpä ehkäisy (pdqто): ennaltaehkäisy [] -overview

Huom: Erillinen PDQ yhteenvetoja Keuhkosyöpä Screenin; Pienisoluinen keuhkosyöpä hyvinv; Ei-pienisoluinen keuhkosyöpä hyvinv; ja tupakointi: terveysriskit ja miten lopettaa ovat myös saatavilla.

Keuhkosyöpä riski on pitkälti funktio ikä yhdistettynä laajaan tupakointi historiaa. Keuhkosyöpä on yleisempää miehillä kuin naisilla, ja niissä alemman sosioekonomisen aseman. Patterns keuhkosyöpään mukaan demografisia ominaisuuksia yleensä korreloivan voimakkaasti historiallisia malleja tupakoinnin yleisyys. Poikkeuksena tähän on hyvin korkea keuhkosyövän Afrikkalainen miehillä, jonka ryhmän erittäin korkea keuhkosyöpään kuolleisuus ei ole selitettävissä yksinkertaisesti historiallinen tupakointi kuvioita. [1]

Vuonna tupakoimattomien, tärkeä keuhkosyöpä riskitekijät ovat altistuminen tupakansavu, radon altistumisen, ja työperäiseen keuhkojen syöpää kuten asbestia. Tupakointi usein vuorovaikutuksessa nämä muut tekijät. On useita esimerkkejä, kuten radonaltistuksen ja asbestille altistumisen, jossa yhdistetty altistuminen tupakansavulle plus toinen riskitekijä tuloksia kasvuun riski, joka on paljon suurempi kuin summa liittyvien riskien kunkin tekijän yksin.

Tekijöitä liittyy lisääntynyt riski sairastua keuhkosyöpään

tupakointi

Alkaen 1964 Surgeon General n raportti ja sen jälkeen jokaisen seuraavan Surgeon General n raportissa, joka on yhteydessä tarkastettiin todisteita tupakoinnin ja keuhkosyövän, valtava määrä tieteellistä näyttöä selvästi dokumentoi että tupakointi aiheuttaa keuhkosyöpää, ja että tupakointi on merkittävä syy keuhkosyöpään.

Perustuttava vankkaan näyttöön, tupakointi aiheuttaa keuhkosyöpää. Riskit keuhkosyöpään liittyy tupakointi ovat annosriippuvaisia ​​ja lisätä merkittävästi lukumäärän mukaan poltettujen savukkeiden päivässä ja useita vuosia savustettu. Keskimäärin, tupakoijilla on noin 20-kertainen riski sairastua keuhkosyöpään verrattuna tupakoimattomien.

Suuruus Vaikutus: Lisääntynyt riski, hyvin suuri.