keuhkosyöpä

Mikä on Keuhkosyöpä?

Keuhkosyöpä on toiseksi yleisin syöpä sekä miehillä että naisilla, ja se on; johtava syy syövän kuolemaan molempien sukupuolten. Tupakointi aiheuttaa lähes 90%; keuhkosyövässä, ja passiivinen tupakointi on mukana kehittämässä keuhkosyövän; keskuudessa tupakoimattomien.

Syöpä on ryhmä monien liittyviä sairauksia, jotka alkavat solut, elimistön perus; yksikkö elämän. Keho koostuu monenlaisia ​​soluja, ja normaalisti, solujen; kasvaa ja jakaa tuottaa enemmän soluja vasta kun elimistö tarvitsee niitä. Joskus; kuitenkin, solujen pitää raja, kun uusia soluja ei tarvita. Nämä ylimääräiset solut muodostavat; massa kudoksen, kutsutaan kasvun tai kasvain. On olemassa kahdenlaisia ​​tai kasvain; hyvän- ja pahanlaatuiset.

Hyvänlaatuiset kasvaimet eivät ole syöpää. Ne voidaan yleensä poistaa ja; useimmissa tapauksissa ne eivät tule takaisin. Solut hyvänlaatuiset kasvaimet eivät leviä; muut ruumiinosat ja eivät ole uhka elämälle.

Mikä aiheuttaa keuhkosyöpää?

Pahanlaatuisia kasvaimia ovat syöpä. Syöpäsolut voivat hyökätä ja vaurioita; kudokset ja elimet lähellä kasvain, ja voi irtautua pahanlaatuinen kasvain ja; Syötä imunestejärjestelmän tai verenkiertoon. Syövän leviämisen kutsutaan etäpesäkkeitä.

Syöpiä, jotka alkavat keuhkot jaetaan kahteen päätyyppiin, nimeltään; ei-pienisoluinen keuhkosyöpä ja pienisoluinen keuhkosyöpä; riippuen siitä, miten solut näyttävät mikroskoopilla. Jokaisella keuhkosyöpään kasvaa; ja leviää eri tavoin ja käsitellään eri tavoin.

Ei-pienisoluinen keuhkosyöpä on yleisin tyyppi, ja se yleensä; kasvaa ja leviää hitaammin kuin pienisoluinen keuhkosyöpä. On olemassa kolme pääasiallista; tyyppisiä ei-pienisoluinen keuhkosyöpä nimetty tyypin soluja, joissa syöpä; kehittyy: okasolusyöpä (kutsutaan myös epidermoidikarsinooma), adenokarsinooma; ja suuri cell carcinoma.

Pienisoluinen keuhkosyöpä, jota joskus kutsutaan kaura syöpä, on; vähemmän yleisiä kuin ei-pienisoluinen keuhkosyöpä. Tämän tyyppinen keuhkosyöpä kasvaa enemmän; nopeasti ja on todennäköisesti levinnyt muihin elimiin kehossa.

Oireita Lung Cancer

Useita syitä keuhkosyöpä on löydetty, joista useimmat ovat liittyvät; ja tupakan käytön. Seuraavassa luettelossa on riskitekijöitä keuhkosyövän

Savukkeet – tupakointi aiheuttaa keuhkosyöpää. karsinogeeneja Tupakka vahingoittaa soluja keuhkoissa, ja ajan mittaan, vahingoittuneet solut voivat; muuttua syöväksi. Riski savukkeen tupakoitsija sairastua keuhkosyöpään on riippuvainen; määrästä poltettujen savukkeiden päivässä, ikä, jossa tupakointi alkoi ja; kuinka kauan henkilö on savustettu. Tupakoinnin lopettaminen vähentää huomattavasti riskiä sairastua; keuhkosyöpä.

Sikarien ja piippujen – sikarin ja piipun polttajat on myös korkeampi; keuhkosyövän riskiä kuin tupakoimattomien. Riski sairastua keuhkosyöpään on riippuvainen; määrästä putkia tai sikarien savustettu joka päivä ja kuinka monta vuotta henkilö; on savustettu

Ympäristön tupakansavua – Mahdollisuus saada keuhko-; syöpä lisääntyy altistumista ympäristön tupakansavulle (ETS), joka on; savua ilmassa kun joku tupakoi. Altistuminen tupakansavulle, tai tupakansavu; kutsutaan tahatonta tai passiivinen tupakointi.

Radon on näkymätön, hajuton ja mauton radioaktiivinen kaasu; joka esiintyy luonnossa maaperän ja kiviä. Radonaltistuksen (kaivoksissa tai jopa taloja); voi vahingoittaa keuhkoja, joka voi johtaa keuhkosyöpä.

Asbesti on nimi joukko mineraaleja, joita esiintyy luonnostaan; kuten kuituja ja käytetään tietyillä toimialoilla. Asbestikuidut ovat yleensä katkaista helposti; hiukkasiksi, jotka voivat leijua ilmassa ja kiinni vaatteita. Kun hiukkaset; ovat hengitettynä, ne voivat tehdä keuhkoissa, vahingoittavat soluja ja riski kasvaa; keuhkosyöpään.

Pilaantuminen – on yhteys keuhkosyöpää ja altistumista; tiettyjä ilman epäpuhtauksia, kuten sivutuotteita palamisen dieselin ja muiden; fossiiliset polttoaineet. Tätä suhdetta ei ole selkeästi määritelty, mutta ja lisää tutkimusta; tehdään.

Keuhkosairaudet – Tietyt keuhkosairaudet, kuten tuberkuloosi; (TB), lisäävät riskiä sairastua keuhkosyöpään. Keuhkosyöpä on taipumus kehittyä; alueilla keuhkojen jotka järkyttänyt TB.

Personal History – Henkilö, jolla on ollut keuhkosyöpä kerran on; todennäköisesti kehittää toisen keuhkosyöpä verrattuna henkilö, joka ei ole koskaan; oli keuhkosyöpä. Tupakoinnin lopettaminen keuhkosyövän jälkeen on diagnosoitu voi estää; kehittäminen toisen keuhkosyöpä.

Paras tapa estää keuhkosyöpä on lopettaa, tai ei koskaan käynnistä, tupakointi.

Yhteinen oireita keuhkosyöpään sisältävät

Nämä oireet voivat johtua keuhkosyöpä tai muita ehtoja. On tärkeää; tarkistaa lääkäri.

Auttaa löytämään syyn oireita, lääkäri arvioi sairaushistoria; kuten tupakointi historia ja suvussa syöpä. Lääkäri suorittaa myös; fyysinen tentti ja voi määrätä rintakehän röntgen- ja muita testejä. Ysköksen sytologia (jäljempänä, mikroskooppinen tutkimus solujen saatu syvän yskä näyte limaa, keuhkot) on yksinkertainen testi, joka voi olla hyödyllistä havaita keuhkosyöpään. Vahvistaa; läsnäolo keuhkosyöpä, lääkäri on tutkittava kudosta keuhkoista .; Biopsia (poistaminen pienen näytteen kudosta tutkittavaksi; mikroskoopilla, jonka patologi) voi osoittaa, onko henkilö on syöpä. Numero; menettelyjen voidaan saada tämän kudoksen

Bronkoskopia on, jos bronkoskoopin (ohut, valaistu putki); laitetaan suuhun tai nenään ja alas henkitorvi tutkia hengitys; kohtia. Solut tai pieniä näytteitä kudoksen voidaan ottaa kautta putkeen.

Punktiomenetelmällä liittyy lisäämällä neula rintakehän läpi; kasvaimeen poistamaan näytteen kudosta.

Thoracentesis on menettely, jossa neula on tapana viedä; näyte nestettä, joka ympäröi keuhkot tarkistaa syöpäsoluja.

Thoracotomy on suuri operaatio, jossa rinnassa avataan.

Jos diagnoosi on syöpä, lavastus on tehty määrittämään vaiheessa (tai laajuutta); taudin, selvittää, onko syöpä on levinnyt, ja jos on, miltä osin; kehon. Keuhkosyöpä voi usein levinnyt aivoihin tai luita. Joitakin testejä käytetään; onko syöpä on levinnyt ovat

Hoito riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien keuhkosyövän; koko, sijainti ja laajuus kasvain, ja yleinen terveydentila potilaan .; Monia erilaisia ​​hoitoja ja yhdistelmiä hoitoja voidaan käyttää valvonta; keuhkosyöpää, ja / tai parantaa elämänlaatua vähentämällä oireita.

Diagnosointi Keuhkosyöpä

Leikkaus on leikkaus poistaa syöpä. Tyyppi leikkaus; suoritetaan riippuu sijainti kasvain. Operaatio poistaa vain pieni; osa keuhkojen kutsutaan segmentaalisen tai kiilaa resektiota .; Kun koko lohko keuhkojen poistetaan, proseduuri kutsutaan lobectomy .; Poistaminen koko keuhkojen kutsutaan pneumonectomyis.

Keuhkosyöpä leikkaus on suuri leikkaus. Leikkauksen jälkeen, ilmaa ja nestettä yleensä; kerätä rinnassa. Potilaat tarvitsevat usein apua kaatuminen, yskä ja hengitysvaikeuksia; syvästi. Kipu tai heikkous rinnassa ja käsivarren ja hengenahdistus ovat yhteisiä; sivuvaikutuksia keuhkosyövän leikkauksen. Potilaat saattavat tarvita useita viikkoja tai kuukausia; takaisin heidän energiaa ja voimaa.

Kemoterapia on käyttää syöpälääkkeiden tappaa syöpäsoluja; koko kehoon. Senkin jälkeen, kun syöpä on poistettu keuhkojen, syöpäsolut; voi silti olla läsnä läheiseen kudokseen tai muualla kehossa. Kemoterapia voi; voidaan käyttää ohjaamaan syövän kasvua tai lievittää oireita.

Sivuvaikutukset riippuvat paljolti käytetyistä huumeista ja annosta (lääkkeen määrää, annetaan). Yleiset haittavaikutukset kemoterapiaa ovat pahoinvointi ja oksentelu, hiustenlähtö; suun haavaumat, ja väsymys.

Sädehoitoa (sädehoito) yhteydessä käytetään korkean energian; säteet tappaa syöpäsoluja. Sädehoitoa on suunnattu rajoitetulla alueella ja vaikuttaa; syöpäsoluja vain tällä alueella. Sädehoitoa voidaan käyttää ennen leikkausta; kutistua kasvain, tai leikkauksen jälkeen tuhota kaikki syöpäsolut, jotka jäävät; hoidetulla alueella. Sädehoito, usein yhdistettynä kemoterapiaan, käytetään usein; ensisijaishoitona sijasta leikkausta. Sädehoitoa voidaan käyttää myös lievittää; oireita, kuten hengenahdistusta. Säteily hoitoon keuhkosyöpä; useimmiten peräisin koneen (ulkoinen säteily). Säteily voi myös tulla; implantaatista (pieni astia radioaktiivisten aineiden) sijoitetaan suoraan; tai lähellä kasvain (sisäinen säteily).

Haittavaikutuksia sädehoidon riippuvat pääasiassa kehon osaa, joka; käsitellään ja hoitoannos. Yleiset haittavaikutukset sädehoitoa ovat; kuiva, kurkkukipu, nielemisvaikeuksia, väsymys, ihomuutokset paikalla; käsittely, ja ruokahaluttomuus.

Fotodynaamisen hoidon (PDT), eräänlainen laserhoito, kuuluu; käyttämällä erityistä kemikaalia, joka injektoidaan verenkiertoon ja imeytyy; solujen koko kehon. Kemikaali nopeasti lähtee normaalien solujen mutta edelleen; syöpäsoluissa pidempään. Laser valo suunnattu syöpä aktivoi; kemialliset, joka sitten tappaa syöpäsolut, jotka ovat imeytyy siihen. fotodynaamisen; Hoitoa voidaan käyttää vähentämään oireita keuhkosyöpään (hillitä verenvuotoa tai; lievittää hengitysvaikeuksia johtuen tukossa hengitysteihin), kun syöpä ei voida poistaa; leikkaukseen. Fotodynaamiseen voidaan myös käyttää hoitamaan hyvin pieniä kasvaimia; potilailla, joille tavanomaiset hoidot keuhkosyöpä eivät sovi.

PDT tekee ihon ja silmien herkkä valolle 6 viikkoa tai enemmän hoidon jälkeen .; Potilaita kehotetaan välttämään suoraa auringonvaloa ja kirkasta sisävalaistusta vähintään; 6 viikkoa. Jos potilaalla on mentävä ulos, ne täytyy käyttää suojavaatetusta, mukaan lukien; aurinkolasit. Muut väliaikaiset haittavaikutuksia PDT voivat olla yskä, vaikeuksia niellä; ja kivulias hengitys tai hengenahdistus. Potilaiden tulisi keskustella lääkärin kanssa; mitä tehdä, jos iho rakoille, punaiset tai turvonneet.

Leikkaus on yleisin tapa hoitaa kuin pieni keuhkosyöpä. Säteilyhoito; ja kemoterapia voidaan myös käyttää hidastamaan taudin etenemistä ja hallita; oireita.

Pienisoluinen keuhkosyöpä leviää nopeasti. Monissa tapauksissa, syöpäsolut ovat jo; levitä muihin kehon osiin, kun tauti on diagnosoitu. Saavuttaakseen; syöpäsoluja koko kehon, lääkärit lähes aina kemoterapiaa. hoito; voi myös sädehoitoa, jonka tarkoituksena on kasvain keuhkoissa tai kasvaimia ja muut; ruumiinosat. Leikkaus on osa hoitosuunnitelman pieni määrä potilaita; pienisoluinen keuhkosyöpä.

Lavastus Disease

Hoitomenetelmät ja Side Effects

Hoitoon ei-pienisoluinen keuhkosyöpä

Käytetyt lääkkeet hoito ei-pienisoluinen keuhkosyöpä

Hoitoon pienisoluinen keuhkosyöpä

Käytetyt lääkkeet hoito pienisoluinen keuhkosyöpä

Katso myös