interstitiaalinen kystiitti / kivulias virtsarakko

Inkontinenssi / OAB Trends

Interstitiaalinen kystiitti (IC) on tila, joka aiheuttaa toistuvia epämukavuutta tai kipu virtsarakon ja ympäröivän lantion alueella. Oireet vaihtelevat tapauskohtaisesti ja jopa samassa yksilössä. Ihmiset voivat kokea lievää epämukavuutta, painetta, arkuus tai voimakas kipu virtsarakon ja lantion alueella. Oireita voivat olla kiireellinen tarve virtsata (kiireellinen), usein tarve virtsata (taajuus), tai yhdistelmä näistä oireista. Kipu voi muuttua intensiteetin virtsarakon täyttyy virtsalla tai se tyhjenee. Naisten oireet usein pahenevat kuukautisten aikana. Ne voivat joskus kokea kipua emätin yhdynnässä.

Koska IC vaihtelee niin paljon oireet ja vakavuus, useimmat tutkijat uskovat, että se ei ole yksi, vaan useita sairauksia. Viime vuosina tutkijat ovat alkaneet käyttää termiä kivulias virtsarakko (PBS) kuvaamaan tapauksissa tuskallisia virtsateiden oireita, jotka eivät välttämättä täytä tiukimpia määritelmän IC. Termi IC / PBS sisältää kaikissa tapauksissa virtsan kipu, joka ei voi johtua muista syistä, kuten infektio tai virtsateiden kivet. Termi interstitiaalinen kystiitti, tai IC, käytetään yksinään kuvatessaan tapauksia, jotka täyttävät kaikki IC perusteiden National Institute of Diabetes ja Ruuansulatusjärjestelmään ja munuaistautirekisteri (NIDDK).

Pitkän päivän jälkeen, olet asettui mukava yöunet. Sinä vain ajautuminen pois kun yhtäkkiä tunnet lämpimän märkyys jalkojen välistä – jotain ole tuntenut koska olit noin 5 vuotta vanha. Sinä olet märkä sängyn; Sillä on noin 16% yli 18-vuotiaat, joilla on yliaktiivinen rakko (OAB), tällainen järkyttävä tapaus voi tulla yleisiä. Vaikka he tekevät vessaan ajoissa, he heräävät niin usein virtsata, että he eivät saada …

IC / PBS, virtsarakon seinämän voi olla ärtynyt ja tulla arpinen tai jäykkä. Glomerulations (paikantaa verenvuodon aiheuttama toistuva ärsytys) usein näkyvät virtsarakon seinämään. Hunner n haavaumat ovat läsnä 10 prosentilla potilaista, joilla IC. Jotkut IC / PBS huomaavat heidän rakot eivät voi pitää paljon virtsaa, mikä lisää virtsaamistiheydessä. Taajuus, ei kuitenkaan aina liity erityisesti virtsarakon siz; monet ihmiset, joilla on vakava taajuus on normaali rakon kapasiteettia. Ihmiset, joilla on vakavia tapauksia IC / PBS voi virtsata niin monta kuin 60 kertaa päivässä, mukaan lukien tiheä virtsaamistarve öisin (nokturia).

IC / PBS on huomattavasti yleisempää naisilla kuin miehillä. Arvioidusta 1000000 monet ihmiset maailmassa IC, jopa 90 prosenttia on naisia.

Jotkut oireet IC / PBS muistuttavat bakteeri-infektion, mutta lääketieteelliset kokeet osoittavat ei organismien virtsassa potilaiden IC / PBS. Lisäksi potilailla, joilla on IC / PBS eivät reagoi antibioottihoitoon. Tutkijat pyrkivät ymmärtämään syitä IC / PBS ja löytää tehokkaita hoitoja.