immunizations keskosille – aihe yleiskatsaus

Alkaen 2 kuukauden kuluttua syntymästä, keskoset tarvitsevat kaikki suositellut immunizations että täysiaikainen vauvoilla päästä. Yksi immunisointi että keskonen voi saada aikataulussa on hepatiitti B -rokote, joka annetaan yleensä syntyessään. Tämä rokote ei toimi yhtä hyvin hyvin pieniä preemies ja voidaan antaa kuukauden kuluttua syntymästä, jos äiti ei ole krooninen hepatiitti B-infektio.

On kaksi rokotteita saataville suojella lapsia pneumokokkisairauden, vakava infektio aiheuttaa bakteeri tunnetaan Streptococcus pneumoniae. Vain yksi rokotteiden, PCV13, pidetään turvallisena lapsille alle 2 Tämä rokote on tärkeää, koska imeväisille ja hyvin pienet lapset ovat suurempi riski saada useita vaarallisia infektioita, mukaan lukien keuhkokuume ja bakteeriperäinen aivokalvontulehdus. Jotkut vanhemmat lapset voivat joutua hoidettu PCV13; Toinen rokote, PPSV23, on ollut …

Se on vaarallista vastasyntynyt saada hinkuyskä (pertussis) tai flunssa. Jos et ole vielä ollut rokotteita näihin sairauksiin, saavat immunisoitu mahdollisimman pian. Pyydä teini-ikäiset ja aikuiset, jotka eivät ole koskaan ollut jäykkäkouristus, kurkkumätä, ja hinkuyskä (Tdap) laukaus saada annoksen vähintään 2 viikkoa ennen ollessa läheisessä kosketuksessa vauvan. On tärkeää aikuisille ja lapsille saada vuosittain influenssarokotteen liikaa. Nämä rokotteet voivat suojata vauvaa vakavia ongelmia näiden sairauksien.

Kun lapsi on 6 kuukautta vanha (kronologinen ikä), hän voi alkaa saada vuosittain flunssa ammuttu. Tämä on erityisen tärkeää vauvoille, joilla on krooninen keuhkosairaus.

RS-virus (RSV). Keskosille, erityisesti niille, joilla on keuhko-ongelmia, on suurempi riski saada vaikeita RS-virus infektio kuin täysiaikainen vauvoilla. Lapsellesi lääkäri voi suositella kuukausittain injektio RSV monoklonaalinen vasta talvella RSV-kauden, joka vähentää huomattavasti riskiä vakava infektio ja sairaalahoitoa. Lisätietoja Respiratory syncytial virus (RSV) Infection.