hysteroscopy hedelmättömyyttä, endometrioosi, ja lisää

Hysteroscopy on tapa lääkäriltä tarkastella limakalvon kohtuun. Hän käyttää ohutta katselu työkalu kutsutaan tähystyslaitteen. Kärki tähystyslaitteen laitetaan emättimeen ja kevyesti liikkui kohdunkaula kohtuun. Tähystyslaitteen on kevyt ja kamera koukussa niin lääkäri voi nähdä vuori (endometriumin) videotaulu.

Etsi syy vakavia kouristelua tai epätavallista verenvuotoa. Lääkäri voi kulkea lämmitetty työkaluja läpi tähystyslaitteen pysäyttää verenvuodon; Onko ongelma muoto tai koko kohdun tai jos arpikudosta kohdussa on hedelmättömyyden aiheuttaja; Katso kohdun aukot munanjohtimet. Jos putket ovat tukossa, lääkäri voi pystyä avaamaan putket erikoistyökaluja läpi tähystyslaitteen; Etsi mahdollinen syy toistuvia keskenmenoja. Muut kokeet voivat myös tehdä; Etsi ja poista väärä kierukka (IUD); Etsi ja poista pieni hyvänlaatuinen kasvain tai polyypit; Tarkista kohdun limakalvon syöpä; Käytä lämmitetty työkaluja poistaa ongelmakohtia kohdun limakalvo (endometriumin ablaatio); Aseta ehkäisyimplantaatista (kuten Essure) aukkoon munanjohtimet menetelmänä pysyvän sterilointia.

Lääkäri voi ottaa pienen näytteen kudosta (biopsia). Näytettä tarkasteltiin mikroskoopilla ongelmia. Toinen leikkaus, jota kutsutaan laparoscopy, voidaan myös tehdä samaan aikaan kuin hysteroscopy jos hedelmättömyys on ongelma.

Hysteroscopy voidaan tehdä

Kerro lääkärille, jos

Ovat tai voivat olla raskaana; Käytät lääkkeitä; Allerginen jollekin lääkkeitä; On ollut verenvuoto-ongelmia tai ottaa veri -thinners, kuten aspiriini tai varfariini (Coumadin); On hoidettu emättimen, kohdunkaulan tai lantion infektio viimeisten 6 viikon aikana; Onko jokin sydän- tai keuhko-ongelmia.