hormonikorvaushoitoa vaihdevuosien oireita: hormonikorvaushoitoa faq

Naisten terveys Trends

Se riippuu siitä, kuinka kauan olet ollut ottaa se ja miksi. Tässä muutamia tosiasioita avulla voit päättää

Lindsey Palme; Tiedät tunteen: Sinä käyttöön jonkun uuden ja – boom! – Olet instant kaverukset, tai tapaat miehen ja – huokaus – se rakkautta ensi silmäyksellä. Salaperäinen kokemus kutsumme “lyömällä sitä pois” on mitä psykologi Rom Brafman ja hänen veljensä, Ori, tutkia niiden uusi kirja, Click: The Magic of Instant Connections; Brafmans tutkimus- paljastaa “kiihdyttimiä”, kuten täydentäviä kehon kieli ja kerroit alas vartija, jotka johtavat instant joukkovelkakirjoja ja vahvistaa …

HRT ja vaihdevuosien oireita: Tutkimus osoittaa, että pieni annos HRT on edelleen paras tapa vähentää epämiellyttäviä oireita vaihdevuosien alkuvaiheessa. Naiset alle 60 ovat alhaisimmat riskit, varsinkin jos he käyttävät estrogeenin -vain kaava lyhyen aikaa, soveltamalla sitä iholle sen sijaan että suun kautta.

Useita vuosia hoidon riittää yleensä lievittää oireita. Joten jos olet ollut hormonikorvaushoitoa yli 5 vuotta, keskustele lääkärisi kanssa annoksen asteittaista vähentämistä.

HRT ja Heart Disease: Lääkärit enää määrätä hormoneja hallita sydänsairaus tai muita kroonisia sairauksia, kuten osteoporoosia. Jos hormonikorvaushoitoa vähentää sydänsairauksien riskiä, ​​kysy lääkäriltäsi vähitellen pysäyttämistä.

Ennen WHI-tutkimuksessa lääkärit määrätty HRT sydänvaivoihin. Joissakin aiemmissa tutkimuksissa kävi ilmi, että naiset ottivat hormonit oli alhaisempi sydänsairauksien ja muita kroonisia sairauksia. Naiset ehkä juuri ollut terveempi ja oli parempi pääsy sairaanhoitoon.

WHI-tutkimuksessa ja seurannat vahvisti, että hormonikorvaushoito ei vähentänyt riskiä sydämen diseas; se kasvoi sitä terveillä, postmenopausaalisilla naisilla.

HRT ja Osteoporoosi: Kuten sydänsairaus, sinun pitäisi punnita etuja käyttämällä hormonien muihin riskeihin. Voit vähentää osteoporoosia, lääkärit usein viittaavat elintapojen muutoksia, kuten säännöllinen paino -pitoises- liikunta. Voit myös kokeilla lääkettä kuten Fosamax ja Evista, tai kalsiumia ja D-vitamiinia.

Tai voit katsoa muita vaihtoehtoja, kuten statiinit, jotka vähentävät kolesterolin määrää veressä, mutta myös osteoporoosin ja sydänsairauden.