alhainen verenpaine aiheuttaa, oireet, normaaleiksi, ja lisää

Hypotensio on lääketieteellinen termi matala verenpaine (alle 90/60).

Veren paineen lukema näkyy kaksi numeroa. Ensimmäinen ja suurempi kahdesta on mitta systolinen paine, tai paine valtimoissa kun sydän lyö ja täyttää heidät vereen. Toinen numero mittaa diastolinen paine tai paine valtimoissa kun sydän lepää välillä lyöntiä.

Optimaalinen verenpaine on alle 120/80 (systolinen / diastolinen). Terveillä ihmisillä, alhainen verenpaine ilman mitään oireita ei yleensä ole huolta eikä sitä tarvitse käsitellä. Mutta matala verenpaine voi olla merkki taustalla ongelma – erityisesti vanhuksilla – missä se voi aiheuttaa riittämätön veren virtausta sydämeen, aivot, ja muita elintärkeitä elimiä.

Krooninen alhainen verenpaine oireettomien on lähes koskaan vakava. Mutta terveysongelmia voi ilmetä, kun verenpaine laskee äkillisesti ja aivot olisi käytettävissään riittävää verenkiertoa. Tämä voi johtaa huimausta tai. Äkillinen verenpaineen laskua yleisimmin esiintyvät jollekin, joka nousee makuulla tai istuma-asennosta seisomaan. Tällainen alhainen verenpaine tunnetaan posturaalinen hypotensio tai ortostaattinen hypotensio. Toinen tyyppi matala verenpaine voi esiintyä, kun joku seisoo pitkän aikaa. Tätä kutsutaan neurally välittämää hypotensio.

Posturaalihypotensio pidetään epäonnistuminen verenkiertoelimistön tai hermosto reagoida asianmukaisesti äkillisiin muutoksiin. Yleensä kun seisomaan, hieman verta altaat oman alaraajojen. Korjaamaton, tämä aiheuttaa verenpaineen laskuun. Mutta kehon normaalisti kompensoi lähettämällä viestejä sydämesi lyömään nopeammin ja verisuonten kuristaa. Tämä kompensoi verenpaineen alenemista. Jos näin ei tapahdu, tai tapahtuu liian hitaasti, posturaalinen hypotensio tuloksia.

Riski sekä matala ja korkea verenpaine yleensä kasvaa iän johtuu osittain normaaliin muutoksia ikääntymisen aikana. Lisäksi veren virtaus sydänlihakseen ja aivoihin heikkenee iän myötä, usein seurauksena plakin kertyminen verisuonissa. Arviolta 10%: sta 20% yli 65-vuotiaista on posturaalinen hypotensio.